Ege Balıkesir’de sağlık devrimi

Balıkesir’de sağlık devrimi

11.05.2022 - 00:10 | Son Güncellenme:

Üniversite hastanesini güçlendirmeye devam ettiklerini belirten BAÜN Rektörü Prof. Dr. Kuş, “78 yeni asistan doktor daha uzmanlık eğitimi kapsamında göreve başlayacak. 100 yataklı ek hastane binası da yolda” dedi.

Balıkesir’de sağlık devrimi

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, tüm birimlerinde personel kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. BAÜN Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, “Tıpta Uzmanlık Sınavı 1. dönem yerleştirme sonuçlarına göre 78 yeni asistan doktor daha uzmanlık eğitimi kapsamında göreve başlayacak. 100 yataklı ek hastane binası inşaatına bu yıl başlıyoruz” dedi. Hastanenin gelişimi doğrultusunda gerek fiziki anlamda gerekse insan kaynağı alanında gerekli çalışmaları yerine getirdiklerini ifade eden Kuş, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

3 yılın karnesi

“Her alanda vatandaşlarımıza nitelikli sağlık hizmeti vererek, şehir dışına sevkleri minimum seviyeye indirmek en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor. İnsan odaklı, sürdürülebilir bir sağlık hizmeti anlayışıyla çalışıyoruz. Son 3 yılda yapılan çalışmalar ve yeni personel alımlarıyla üniversite hastanesinin personel kadrosunu büyük oranda güçlendirdik. 1 Ocak 2019 tarihinden bu yana gelişim sürecinde personel yapılanmamıza bakıldığında, üniversite hastanemizde görev yapan akademik personel sayısı 159’dan 410’a ulaştı. 4B’li ve 4D’li personel sayısı 506’dan 793’e ulaştı. 1 Şubat 2019 tarihinde açılan acil servisimizde görev yapan doktor, hemşire ve diğer personel sayısı da 75’e ulaştı. Yaklaşık üç yılda üniversite hastanemizde görev yapan akademik, idari, 4B’li ve 4D’li toplam personel sayımız 801’den 1344’e ulaştı. Yapılan düzenlemelerle 50 ek yatak kazandırılan hastanenin yatak kapasitesi de 287’ye çıktı.”