Ege Balıkesir’e hareket geliyor

Balıkesir’e hareket geliyor

16.07.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğinde 20 ilçede “Yaza Hareketli Giriyoruz” sloganıyla 37 ayrı branşta eğitim verecek olan ‘GSB Spor Okulları’nın açılışı gerçekleştirildi.

Balıkesir’e hareket geliyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Yüzmeden atletizme kadar 18 binin üzerinde öğrencimiz spor okullarımıza katılıyor. 2014 yılından bu yana öğrenci yetiştirmek için emek harcıyoruz. Balıkesir’den şampiyonlar çıkmaya başladı. 37 ayrı branşta Türkiye ve olimpiyat şampiyonları çıkarmaya çalışıyoruz. Balıkesir’i güzel bir il yapmak istiyoruz, velilerimizin desteğine çok ihtiyacımız var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Vali Hasan Şıldak da, Balıkesir’in pek çok alanda olduğu gibi sporda da adından söz ettirmeye devam edeceğini vurguladı. Şampiyonlar yetiştirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdüren yerel yönetimler, ‘GSB Spor Okulları’ ile çocukların yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini ve yeteneklerini sergilemelerini sağlayacak. 3 Temmuz- 4 Ağustos arası 1. dönem, 5 Ağustos-3 Eylül arası 2. dönem olarak 10 haftalık bir programda gerçekleşecek spor okullarının kayırları, her ilçenin Gençlik ve Spor İlçe Müdürlükleri’nden ve https://basvuru.balikesir.bel.tr/Home/YazOkulu adresinden online olarak yapılabilecek.