Ege Balıkesir’i doyuran ilçe: Altıeylül

Balıkesir’i doyuran ilçe: Altıeylül

25.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Salçalık domates ve biber hasadına katılan Belediye Başkanı Avcı, “Balıkesir Türkiye’yi, biz Balıkesir’i doyuruyoruz. Topraklarımız çok bereketli” dedi

Balıkesir’i doyuran ilçe: Altıeylül

Balıkesir tarlalarında yetişen salçalık domates ve biberde hasat zamanı geldi. Altıeylül’de tarıma değer katan projeleriyle dikkat çeken Başkan Hasan Avcı, Ovaköy Mahallesi’nde hasada katıldı, çiftçiye destek verdi. Başkan Avcı, “Balıkesir Türkiye’yi doyuran il şeklinde dile getiriliyor. Biz de Altıeylül olarak diyoruz ki, Balıkesir’i ayakta tutan, doyuran ilçeyiz. Ovamızla, tarımımızla ve hayvancılığımızla önemli bir yer ediniyoruz. Tarım ne kadar sağlam ve ne kadar ayakta durursa insanlık da o kadar rahat eder” dedi. 
Kaymakam Turgay Hakan Bilgin de, “Ovamızda geleneksel olarak üretilen çeşitli yem ürünlerinin dışında özellikle domates ve salçalık biberde üstünlüğümüz var. Bu yıl ürünün bol olduğunu görüyoruz. Fiyatlar da üreticimizi oldukça tatmin etmiş durumda. Çalışanın ve üretenin kazandığı güzel bir yıl oluyor. İnşallah çiftçimiz hem doyar hem de milletimizi doyurur” şeklinde konuştu.  Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan ise, bereketli bir sezon diledi.