Ege Balkan havası Çeşme’ye taşındı

Balkan havası Çeşme’ye taşındı

26.09.2022 - 00:20 | Son Güncellenme:

“Balkan Günleri” temasıyla eğlence ve kültür-sanatı buluşturan Çeşme Festivali; konserler, en özel lezzetler ve İlber Ortaylı’nın söyleşisiyle ziyaretçilerine unutulmaz bir haftasonu yaşattı

Balkan havası Çeşme’ye taşındı

Yusuf Çınar - Çeşme Belediyesi tarafından yeniden hayat bulan olan Uluslararası Çeşme Festivali, dün sona erdi. “Balkan Günleri” temasıyla hazırlanan dolu dolu bir programla ziyaretçilerine büyük coşku yaşatan festivalin ikinci gününde; Çeşme’nin dört bir yanında eş zamanlı olarak Yasemin Göksu, Kolektif İstanbul, Cenk Bosnalı ve Shantel konserleri gerçekleşti. Alaçatı, Ilıca ve Çiftlik’te kurulan mutfak atölyelerinde en özel lezzetler hazırlandı. Alaçatı Ek Hizmet Binası’nda Keçe Ali Resim Sergisi açıldı. Aya Haralambos Kilise’sinde Cahit Berkay, ‘Ülke Ülke Balkan Müziği’ üzerine söyleşi ve dinleti yaptı. Ünlü tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı’nın ‘Balkan Göçü ve Türkiye’ye Etkileri’ konulu söyleşi ise yoğun ilgi gördü.

Haberin Devamı

Festivali yeniden hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Dört gün boyunca; Çeşme’nin dört bir köşesine kurduğumuz mutfaklarla değişik lezzetlere doyduk. Birbirinden değerli isimlerin sergi ve söyleşileriyle tarihimizle kucaklaştık. Kol kola şarkılar söyledik” dedi.

Köklere dönüş

Balkan temasının önemine de değinen Oran, “Balkanlar bizim tarihimiz, köklerimiz. Yüz yıllardır, yaşanan sayısız acılara rağmen gittikleri her yere sevgiyi, hoşgörüyü taşıyan, kültürel renklerini terk etmeden zenginlik katan, genetik, tarihi, kültürel bağlarımızla canımızın bir parçası olan Balkanlar bizim ailemiz. Her birimiz Balkan kimliğinin tüm renklerini kalbimizde gururla taşıyoruz” diye konuştu.