Ege Batı Anadolu Grubu’ndan 680 milyon liralık yatırım

Batı Anadolu Grubu’ndan 680 milyon liralık yatırım

14.09.2017 - 04:54 | Son Güncellenme:

Söke’deki çimento fabrikasının hemen yanına inşa edilen ve 2018 yılında faaliyete geçecek Batı Anadolu Grubu’nun tesisi, şu an bin 56 olan çalışan sayısını bin 200’e kadar çıkaracak

Batı Anadolu Grubu’ndan 680 milyon liralık yatırım

Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan Batı Anadolu Grubu, hızla büyüyor. Şu anda yaklaşık bin 56 kişiye istihdam sağlayan kuruluş, Söke’de dev bir çimento fabrikası daha kuruyor. Genel Müdür Yardımcısı Feyyaz Ünal, Söke’deki tesisin 680 milyon liraya mal olacağını, grubun 2013-2017 yılları arasında yatırım tutarının bir milyar liraya ulaşacağını kaydetti, “Fabrika bittiğinde, başta Ege Bölgesi olmak üzere tüm ülke geneli ve yurtdışındaki müşterilerine hızlı ve kaliteli hizmet sunacağız. Çalışan sayımız da bin 200’e ulaşacak” dedi.

Haberin Devamı

Dışsatım katlanacak

Batısöke’nin devreye girmesi ile üretimden istihdama, lojistikten enerji maliyetlerine, birçok alanda önemli kazanımlar elde edileceğini belirten Ünal, “Şu anda çalışan sayımız bin 50. Batısöke yeni üretim tesisi ile bin 200 olacak. Çimento üretim kapasitesi de 5.8 milyon tona çıkacak. Tesisimiz 2018’de faaliye geçtiğinde, dışsatım ikiye katlanacak ve 40 milyon dolar seviyesine yükselecek” dedi.

Batı Anadolu Grubu, nakliyede karayolu kullanımının yarattığı trafik yoğunluğunu ve potansiyel riskleri azaltmak için demiryoluna dönüşüm projesi başlattığını belirten Genel Müdür Yardımcısı Feyyaz Ünal, mevcut 700 metre uzunluğundaki tren yolu hattında yılda 60 bin ton linyit kömürü taşındığını, yeni tesisinhizmete girmesiyle bu rakamın 300 bin tona yükseleceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Demiryolu hattı

Tren yolunun 2.3 kilometreye ulaşacağını, karayolu payının azaltılacağını söyleyen Ünal, “Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD’den yardım bekliyoruz. Batısöke - Aliağa demiryolu hattının kullanılmasıyla önemli bir lojistik avantaj sağlayacağız” diye konuştu. Ünal, Türkiye’de demiryolu bağlantısına sahip çimento fabrikalarının uygun olan yüklerini demiryolu ile taşımaları durumunda, günde iki bin 400 kamyonun yarattığı trafik yükünün azalacağını belirtti.

Sosyal sorumluluk projelerinde öncü

Batı Anadolu Grubu’nun, eğitim sağlık, kültür ve çevre alanlarında önemli projelere imza attığını kaydeden Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birçok okulu hizmete açtık. 20 yıldır Aydın’ın Germencik ilçesi, Ortaklar - Söke karayolunda yer alan Magnesia Antik Kenti arkeoloji kazılarına destek veriyoruz.”