Ege Bergama ve Kınık’a doğalgaz geldi

Bergama ve Kınık’a doğalgaz geldi

26.01.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Bergama ve Kınık’ta doğalgaz sevinci yaşandı. Bergama-Aliağa arası yaklaşık 60 milyon lira yatırımla 45 kilometre Doğalgaz Çelik Boru Hattı’nın imalatı tamamlandı.

Bergama ve Kınık’a doğalgaz geldi

 Kınık ve Bergama’da gaz, boru hattından verilmeye başlandı. Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Bergamamızın acil ihtiyaçlarından birisi olan doğalgaz yatırımı için göreve geldiğimiz ilk günden beri yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Şehrimizi doğalgaz konforuna kavuşturmak, hava kirliliğini ortadan kaldırmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yıl sonuna kadar şehrimizin büyük bir kısmını doğalgazla buluşturmuş olacağız. Doğalgazın ilçemizde konut ısıtmasında yaygınlaşması yanında Bergama Organize Sanayi Bölgesi’ne de verilmesi için yoğun bir gayret sarf ediyoruz” dedi.

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer de, “İzmir’in en uzak ilçelerinden birine yapılan büyük yatırımlar, ilçe halkını olduğu kadar, bölge halkını da gelecekle ilgili umutlandırmaktadır. Tarımsal ve sanayi yatırımları, bölgemizin kalkınmasını sağlayacaktır” diye konuştu.