Ege “Bir Kenti Düşlemek” Ekol Sanat’ta açıldı

“Bir Kenti Düşlemek” Ekol Sanat’ta açıldı

08.04.2018 - 00:52 | Son Güncellenme:

Türk resminin yaşayan en önemli ressamlarından, Devlet Sanatçısı Profesör Devrim Erbil 3’üncü kez sanatseverlerle buluştu. 40 eserlik sergi 8 Mayıs Salı gününe kadar açık...

“Bir Kenti Düşlemek” Ekol Sanat’ta açıldı

Çağdaş Türk Resim Sanatına özgün tarzıyla imzasını atan, Devrim Erbil, “Bir Kenti Düşlemek” adını verdiği sergisinde; resim sanatının yanı sıra, seramik, mozaik, vitray, halı resimleri ve gravür ipek baskı tekniklerinde eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Haberin Devamı

Sanat yaygınlaşmalı

Sanatın ne kadar konuşulursa o kadar var olan bir olgu olduğunu vurgulayan Devrim Erbil, “Hem sanatçı hem de eğitimci olarak Türkiye’de yapılan çalışmaları kendime dert edindim. Ülkemizin çağdaşlaşmasına ve sanatsal anlamda gelişmesine inandım. Bu kapsamda eğitimciler, sanatçılar, galeriler ve sanat eğitimleri artmalı. Sanatın yaygınlaşması için çok daha farklı girişimler yapılmalı” dedi.

Katkısı önemli

Devrim Erbil, Ekol Sanat Galerisi açılmadan Dr. Mehmet Bey ile birlikte sanat üzerine neler yapılabileceklerini konuştuklarını ve çabasını büyük bir takdirle karşıladığını belirtti. Erbil, “Bu çaba İzmir’in ve Türkiye’nin kültürel konumuna bir katkıdır” dedi.