Ege Bodrum Cup’tan birlik mesajı geldi

Bodrum Cup’tan birlik mesajı geldi

20.10.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin tanıtımına önemli katkı koyan The Bodrum Cup, bu yıl yangın bölgelerindeki etaplarıyla yaraları sarmaya destek olacak

Bodrum Cup’tan birlik mesajı geldi

Dünyanın dört bir yanından yelken sporcularını buluşturan American Hospital The Bodrum Cup, Bardakçı Koyu’nda, İsola Manzara Gardens, METT Hotel & Beach Resort Bodrum’da yapılan kampana töreninin ardından, dün başladı. Ekonomik olarak zarar görmüş işletmelere destek olunması amacıyla bu yıl yelkenler yangın bölgelerinde açıldı.

Haberin Devamı

Bodrum kültürü

Dünyada yerelin öneminin artığı bir döneme girildiğini ve Bodrum Cup’ı da bu durumun merkezinde gördüğünü dile getiren Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Sadece bir yarış değil aynı zamanda bir Bodrum kültürü oldu. Herkesin kucaklayıp birlikte yaptığı bir etkinlik” dedi. Yarışma etaplarına, yangında büyük hasar alan Çökertme’nin de dahil edildiğini belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise, “Çok kadirşinas bir davranış. Biz de bu organizasyonun bir parçası haline geldik ve çok mutluyuz. Bundan sonra Milas Belediyesi ve Milas halkı olarak bu organizasyonda yer alacak ve her türlü katkıyı vereceğiz” diye konuştu.

Akdeniz’in en büyüğü

The Bodrum Cup festivalini 33 yıldan bu yana sürdürmeyi başardıklarını ifade eden American Hospital The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal da, “Bizler Bodrum’un itici gücü olma misyonunu üstlendik. Bodrum bir gemiyse, biz de o geminin pervanesiyiz. The Bodrum Cup, Bodrum’un tüm güzelliklerinin bir haftalık özetidir. Türkiye’nin tanıtımında önemli bir rol üstleniyoruz” ifadelerini kullandı. American Hospital The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras, “Her yıl ekim ayında düzenlenen The Bodrum Cup sayesinde Bodrum’un her mevsim güzel olduğunu gösteriyoruz. Akdeniz’in en büyük yarışı olmak üzere yol çıktık, bunu başaracağız” dedi. Organizasyonun ana sponsorlarından Bitci Teknoloji CEO’su Altan Tan ise, Bitci Teknoloji’nin Bodrum’da kurulan bir değer olduğunu ve katkı vermekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Kenetlenmenin örneği

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, çiçeği burnunda bir kaymakam olduğunu hatırlatarak, “Bu festival sizler için 33’üncü benim içinse ilk olacak. Burada bulunmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum ve Bodrum’u çok seviyorum” dedi. Muğla Milletvekili Suat Özcan da, “Ülkemizin son yıllarda en çok ihtiyacı olan şey bu birliktelikler, birbirimize verdiğimiz destek, kenetlenme, hoşgörü ve sevgi” mesajı verdi.
33. American Hospital The Bodrum Cup’ta 5 muhteşem yarış etabı ve çeşitli etkinlikler, 150’den fazla tekneyi, bin 500’den fazla denizciyi ve 10 binin üzerinde katılımcıyı bekliyor. Yarışlar, 23 Ekim’de Teoman’ın konseriyle sona erecek.