Ege Central Hospital dünyaya açılıyor

Central Hospital dünyaya açılıyor

30.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

20 yıldır kaliteli sağlık hizmeti sunan Central Hospital, güçlendirilen hekim kadroları ve son teknolojik tıbbi cihazlarıyla yoluna başarıyla devam ediyor. Bir yandan da sağlık turizmine yatırım yapıyor

Central Hospital dünyaya açılıyor

Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları (BASEK) Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, 20 yıl önce Bayraklı’da kurulan Central Hospital’in, son teknoloji cihazlar ve uzman kadrosuyla hizmet verdiğini belirtti. Son iki yılda hastaneye yapılan yatırımları anlatan Gürbüz, “Otelcilik fonksiyonunu geliştirici önemli adımlar attık. İleri teknolojili anjiyo sistemi de hastanemizde hizmet vermeye başladı. Doktor kadromuzu güçlendirdik. Çoğu profesörlerden oluşuyor” dedi. Kurdukları yeni kalp anjiyografı sistemi ile son teknoloji ürünü MR ve multislice bilgisayarlı tomografiyle İzmir’i Avrupa standartlarıyla buluşturduklarını dile getiren Gürbüz, şöyle devam etti:
“1.5 Tesla Magnetic Rezonance olarak adlandırılan sistemi hastalarımızın hizmetine sunduk. Ayrıca multislice bilgisayarlı tomografi sistemi de aynı anda birçok işlemi dakikalar içinde yapıp gün içinde raporlama yapıyor. Hastalarımız çok hem daha az radyasyona maruz kalıyor hem de beklemeden sonuçlarını alıyor.”

Haberin Devamı

Transfer sistemi

Sağlık turizmine de ciddi yatırımlar yaptıklarını anlatan Gürbüz, “Çeşme Çiftlikköy’deki grubumuza ait ait Çeşme Farm Otel’i sağlık turizmi konusunda hizmet verecek duruma getirdik. Bu otelde hem sağlık turizmi yapıp hem de mobil sağlık araçlarımızla hastanın bir merkezden diğer merkeze naklini planlıyoruz. Şu anda sadece kara araçlarıyla nakil sağlanırken yakın gelecekte Batı Anadolu Mobil Sağlık Sistemi bünyesine deniz ve hava araçlarını da katacağız. Kısa zaman içinde Avrupa, Rusya ve Ortadoğu’dan hasta transferlerine başlayacağız” dedi.

Her genç mutlaka meslek öğrenmeli

BASEK bünyesinde eğitim ve sağlık hizmetinin tek çatı altında verildiğini belirten Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları(BASEK) Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, “Öğrencilerimiz hastanelerimizde staj yapıyor. Mezun olan başarılı öğrencilerimizi hastanelerimizde işe alıyoruz” diye konuştu. Gürbüz, “Tüm alanlarda eğitim ile sanayinin bir arada olması, üniversiteden önce bir meslek öğrenmenin zorunlu olması gerekiyor” dedi.