Ege Daha da güçleneceğiz!

Daha da güçleneceğiz!

28.11.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Egeli belediyeler ve STK’lar, kadına yönelik şiddete karşı tek ses oldu “Sonuna kadar yanınızdayız” dedi.

Daha da güçleneceğiz

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde şiddete bir kez daha ‘dur’ dendi. Egeli belediyeler, STK’lar tek yürek oldu. “Kadınlar çalışmalı, üretmeli, boyun eğmemeli” mesajı verdi. 

Haberin Devamı

İzmir Ticaret Odası’nın 7 kadın meclis üyesi, kadınların iş hayatında olmasının önemini vurguladı. Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Tutan Hergül, Nuray Eyigele İşleyen, Aslı Öztürk, Adile Dilek Mutlutürk, Ayşe Şöhret Erçeltik, Hümeyra Çözel ve Saniye Fıçı, kentin ve ülkenin gelişimine önemli katkılar sunuyor. Farklı sektörlerde verdikleri hizmetlerle İZTO Meclisi’nde hemcinslerini temsil eden başarılı iş kadınları, “Kadın ve erkek eşitliğine inanıyor, eşit temsiliyet için çalışıyoruz. Kadınlarımızın eğitim seviyesinin artırılması ve iş hayatında daha fazla yer alarak konumunun güçlendirmesi ile şiddet bir nebze olsun önlenebilir” görüşünde birleşti. Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de, “Kadınlarımızın önde olmasından memnuniyet duyuyoruz. Kadın Dostu Kent projesiyle kadınlarımız için daha güvenli kentler planlamayı hedefledik. Çiğli ve Bornova örneklerinin ardından Konak’ta projemizi hayata geçirmeyi planlıyoruz” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Balçovalı kadınlar seslerini yükseltiyor!

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Balçova Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜKAM), şiddete karşı bir farkındalık eylemi düzenledi. Balçovalı kadınlar ve İletişim Fakültesi öğrencilerinin katıldığı eylemde konuşan Başkan Fatma Çalkaya, “Şiddet durana kadar sesimizi yükselteceğiz” dedi.

Daha da güçleneceğiz

Yitirilenler unutulmadı

CHP Kuşadası İlçe Kadın Kolları, 81 il ve 973 ilçenin CHP Kadın Kolları Başkanlıkları ile eş zamanlı olarak basın açıklaması düzenledi. Cinayete kurban giden kadınlar anıldı. CHP Kuşadası Kadın Kolları İlçe Başkanı Ayşegül Dağlı, “Eşitlik mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. Kent Konseyi Yabancılar Meclisi ve Kuşadası Belediyesi işbirliğiyle İbramaki Sanat Galerisi’nde “Kadın Gözüyle Kadın” isimli fotoğraf sergisi açıldı. Açılışa katılan Başkan Ömer Günel’in eşi Duygu Günel, “Ezilmiş kadınlar yerine güçlü olanlar yer alıyor” dedi.

‘İzin vermeyiz’

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve eşi Emine Nur Şıldak, Şeyh Lütfullah Meydanı’nda kamu kurumlarının kurduğu bilgilendirme stantlarını ziyaret etti. Kadınlara bilgilendirme broşürü dağıtan Vali Şıldak, cep telefonlarına KADES uygulamasını indirmelerine yardımcı oldu. Kadına yönelik şiddetin insanlık suçu olduğuna dikkat çeken Şıldak, “Kadına el kalkmaz, kalkamaz. Spor müsabakalarımızda da bununla ilgili sürekli pankart uygulamamız var. Oradaki izleyiciler, sporcular, gençlerimizi bunu görsün ve yeni kuşaklar bu bilinçle yetişsinler istiyoruz. Kadına yönelik şiddetin en küçüğüne bile müsamaha gösteremeyiz” dedi. l İHA

Haberin Devamı

Daha da güçleneceğiz

Faturalara yansıdı

Aydem ve Gediz Perakende, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından küresel ölçekte düzenlenen “16 Günlük Aktivizm-Kadınlara Yönelik Şiddete Son Kampanyası” kapsamında elektrik faturaları üzerinde, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Acil Yardım Hattı’nın iletişim bilgilerini içeren özel faturalarla farkındalık yarattı. Kasım ayında bölgede dağıtılan elektrik faturalarının arka yüzünde yaptıkları tasarımla ‘Kadının yanında, şiddetin karşısındayız. İ­htiyaç duyarsanız Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’nı (0212 / 0549 656 96 96) arayarak destek isteyin!’ mesajı iletildi. Aydın, Denizli, Muğla, İzmir, Manisa’daki 5.5 milyon abonenin bilinçlendirilmesi hedeflendi.

Haberin Devamı

‘Yazmak istemiyoruz’

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında yürüttükleri Nar projesine dikkat çekti, gazeteciler olarak şiddet konulu haberler yazmak istemediklerini söyledi. Hollan finansal desteğiyle hayata geçirdikleri ‘Şiddete Karşı İletişim Projesi-NAR’ın mücadeleye devam edeceğini belirten Gappi, “Biliyorduk ki Nar kabuğunun altında yüzlerce mücadeleci insan bizimle ortak hareket edecek. Tahminlerimizin ötesinde destek aldık. Birçok gazeteci arkadaşımız nefret söyleminden uzak, şiddeti yeniden üretmeyen haberler, belgeseller, kamu spotları, radyo spotları, podcastler yaptı. Şiddetin en yoğun yaşandığı mahalleri tespit ederek, farkındalık çalışmaları yaptık” dedi.

Haberin Devamı

Farkındalık alanı açıldı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde Üçyol Metro İstasyonu’nda farkındalık alanının açılışı yapıldı. Alanda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve 62 ülkeden 160 sanatçının katıldığı karikatür yarışmasında dereceye giren karikatürist Halit Kurtulmuş Aytoslu’nun “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” temalı karikatüründen uyarlanan mural çalışması yer aldı. Programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mustafa Özuslu, kadınların hem cinsiyet eşitsizliğine hem de fiziksel şiddete maruz kalarak insan hakları ihlalleri yaşadıklarını söyledi. 

Daha da güçleneceğiz

‘Haksız tahrik indirimi kalkmalı’

Uluslararası Balkan İş Kadınları Derneği, ‘kadına şiddete karşı birlik-beraberlik etkinlikleri ‘ çerçevesinde Bornova Belediyesi Altındağ Sivil Toplum Yerleşkesi’nde buluştu. Sosyolog-yazar Neslihan Karayılan, avukat Tuğba Balkan Tercanlıoğlu ve 56. Cumhuriyet Hükümeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı-yazar Dr. Hakan Tartan’ın katıldığı toplantıda, toplumun ilkokul yıllarından başlayarak eğitilmesi, devlet kurumları ve sivil toplumun elele vermesi gerekliliği üzerinde duruldu; yasalarda haksız tahrik indiriminin kaldırılması istendi.

Başkan Atay’dan tam destek geldi

Efeler Kent Konseyi ile kadın dernekleri, şiddete dur demek ve farkındalık yaratabilmek amacıyla etkinlik düzenledi. Erkek şiddeti nedeniyle hayatını kaybedenlerin isimlerini üzerinde taşıyan kadınlar, yüzlerini beyaza boyayarak sokak tiyatrosu düzenledi. Organizasyona katılan Başkan Mehmet Fatih Atay, “İnşallah sonraki 25 Kasım’a kadar ülkemizde kadına yönelik hiçbir şiddet olayı yaşanmaz” şeklinde konuştu.

Narlıdereliler el ele verdi 

Narlıdereli kadınlar, Atatürk Kültür Merkezi’nde bir araya geldi, ‘kadına ve çocuklara şiddete hayır’ mesajı verdi. İstanbul Sözleşmesi’nin önemine dikkat çekildi. Belediye Başkanı Ali Engin, kadına, çocuklara yönelik şiddet, uyuşturucu sorunu ve genç işsizliğe karşı topyekün bir mücadeleye ihtiyaç duyulduğunu söyledi, “Sorunların çözülmesi için el ele vereceğiz” dedi.