EgeDoğmamış kardeş hayata döndürdü

Doğmamış kardeş hayata döndürdü

02.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hamile annesinin muayene için gittiği merkezde kanser olduğu ortaya çıkan 19 aylık Rabia bebeğe babası can oldu; karaciğeri ile kızına yaşam verdi

Doğmamış kardeş hayata döndürdü

İkinci bebek müjdesiyle büyük mutluluk yaşarken henüz iki yaşına bile girmemiş ilk çocukları Rabia’nın karaciğer kanserine yakalandığının ortaya çıkmasıyla sevinçleri kahıra dönüşen Zehra- Birol Yıldırım çiftinin yüzleri “nakil mucizesi” ile güldü. Baba Yıldırım’dan alınan karaciğer parçası ile 19 aylık Rabia kanserden kurtulurken, anne Yıldırım, “Karnımdaki kardeşi Rabia’ya da bize de uğurlu geldi. Kızım kanserden kurtuldu” dedi.

Her şey tesadüfen oldu
Gaziemir Sarnıç’ta yaşayan Yıldırım çifti, 2. çocuk heyecanı yaşarken, anne Zehra Yıldırım, hamileliğinin ikinci ayında 16 aylık olan Rabia ile birlikte özel bir tıp merkezine gitti, minik kızı için de randevu aldı. Rabia’yı muayene eden doktor minik kızın karaciğerini büyük buldu. Tetkiklerde Rabia’nın karaciğerinde 10 santimetre çapında kitle saptandı. Tedavi sonunda kurtuluşun karaciğer naklinde olduğu bildirildi. Rabia karaciğer nakli için Kent Hastanesi’ne sevk edildi. Anne hamile olduğu için donör olamazken; baba Birol Yıldırım uygun bulundu. Nitekim Rabia ile babası ameliyata alındı. Rabia’ya babasından alınan karaciğer parçası nakledildi. Baba Yıldırım, “Çok kötü günler geçirdik. Kızımı kanserden ciğerimin parçası kurtardı” dedi. Nakil sonrası hızla toparlayıp servise alınan minik kızının başından bir an önce ayrılmayan anne Yıldırım, sevinç gözyaşları döktü.

Haberin Devamı

Sıradan bir kontroldü
Anne Zehra Yıldırım, Rabia’nın hayata dönüşünü sağlayan doktor kontrolünün önceden planlanmadığını anlattı. Anne Yıldırım, minik kızının hiç bir sağlık sorunu olmadığını, kanser teşhisinin kendileri için büyük bir yıkım olduğunu anlattı. Operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Murat Kılıç, “Kanserli karaciğer çıkarıldı, sağlıklısı takıldı. Durumu şu anda çok iyi” diye konuştu.