Ege Dünya duyacak!

Dünya duyacak!

13.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Vali Hasan Şıldak ‘Marka Şehir Balıkesir’ çalışmalarını anlattı “Yerin altı da üstü de çok zengin. Bütün ürünlerimiz doğal ve tescilli. Turizm şehri Balıkesir’in güçlenmesi için çalışıyoruz” dedi

Dünya duyacak

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, ‘Marka Şehir Balıkesir’ projesini Milliyet’e anlattı. Çalışmaların uyum içinde iyi bir şekilde devam ettiğini bildiren Vali Şıldak, kentte yetişen ve markaları tescillenen ürünlerden oluşan ‘Balıkesir Kahvaltısı’nı marka yapmak için attıkları adımın meyvelerini kısa sürede vereceğini söyledi. Turizm şehri olan Balıkesir’in gastronomi alanında daha da güçlenmesi için projeler yaptıklarını kaydeden Şıldak, “Buradaki her bir vatandaşımızın bu şehirden heyecan alması, çalışma aşkı duygusunu edinmesi lazım. Halkımız şanslı.
Balıkesir’de yerin altı da zengin üstü de çok zengin. Yerin üstünde hem tabiat güzelliği var hem bolluk, bereket var. Böyle bir şehir tabii turizmden daha çok pay almayı hak ediyor. 2 yıllık pandemi sürecinden sonra, kırsala, farklı yerlere olan ilgi arttı. Baktığımızda kırsal mahallelerdeki, köylerimizdeki arazi satışları, eski evlerin büyükşehirdeki insanlar tarafından alınmasını görüyoruz. Buradan yola çıkarak, Balıkesir’de turizmi sadece deniz turizmi ve yazlık turizmi konseptinden çıkarıp, uluslararası boyuta taşıyıp, doğa turizmi, eko turizmi, butik işletmeler, restorantlar, butik konaklama tesisleri, oteller, pansiyonlarla çeşitlendirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Kahvaltısı marka olacak

Balıkesir’in huzurlu bir şehir olduğuna dikkat çeken Vali Şıldak, “En önemlisi Balıkesir’de her şey doğal. Ürünlerimiz çok yaygın bir yelpaze oluşturuyor. Zeytinden tutun, peynire, zeytinyağına, coğrafi işaret almış Balıkesir kuzusuna kadar. Bütün bunlar Balıkesir’in zenginlikleri. Her şey burada doğrudan tarladan toplanıyor, doğal üretim ve en kalitelisi. Ürünlerimiz gittiği her yerde tescilleniyor” diye konuştu.
Balıkesir’de turizme yönelik bütün çalışmaları titizlikle takip etiklerini belirten Vali Şıldak, şunları dile getirdi: “Gastronomi bunlardan biri. Gastronomide çok iyiyiz. Et ürünleri, süt ürünleri, zeytin ürünleri bizim en güçlü olduğumuz alanlar. ’50 Peynirli Şehir Balıkesir’ unvanına sahibiz. ‘Türkiye’yi Doyuran İl Balıkesir’ diyoruz. Bütün bunları bir marka değere dönüştürelim ve Balıkesir’in bir ‘markası’ olsun dedik ve kahvaltı dedik. Kahvaltı konusunda gerçekten iddialıyız. 30 çeşit belirledik. Balıkesir’de 14 işletmemiz ‘Balıkesir Kahvaltısı’ mönüsünü uygulamaya başladı; müşterilerine, misafirlerine bunu sunuyor.”
Balıkesir Kahvaltı Festivali’nin yoğun ilgi gördüğünü vurgulayan Balıkesir Valisi, “Festival çok başarılı geçti. Kimseden bir kuruş para almadık, festivali Balıkesir’deki kurumlarla yaptık. Bu festival Balıkesir’e cesaret verici bir adım oldu. Organizasyonu alnımızın akıyla tamamladık” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk deniz rotası

Roma’nın kuruluş hikayesinin Balıeksir’den geçtiğini kaydeden Vali Şıldak, “Aeneas Rotası adında Edremit’i, Balıkesir’i bırakın bütün Türkiye için çok önemli bir projemiz var. Avrupa Konseyi’nin tescillediği bazı turizm rotaları var. Bu rotanın özelliği Türkiye’den başlayan ilk deniz rotasıdır. 5 ülkeyi kapsıyor, Türkiye, Yunanistan, Tunus, Arnavutluk ve İtalya. Akademik boyutuyla kitaplar çıkarılacak, paneller, etkinlikler yapılacak. İtalya ile Balıkesir ve Çanakkale arasında bağlantılar oluşturulacak” dedi.