Ege Dünya rafında yerini alıyor!

Dünya rafında yerini alıyor!

05.11.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Emine-Mark Colin çiftinin Milas’ta küçük bir zeytin bahçesinde başlayan hikayesi, dev bir fabrikaya dönüştü. Eminems Olive Oil, tescilli yağları tüm dünyaya tanıtıyor.

Dünya rafında yerini alıyor

Milas’ın en yeni fabrikası olan Eminems Olive Oil, ‘Bu toprakların, bu tarihin en yeni hikayesi’ başlığında törenle açıldı. 2021 yılında Emine-Mark Colin çiftinin Milas’ta küçük bir zeytin bahçesi alarak başlattıkları ve şu anda 500 dönüme ulaşan Ekindere Mahallesi’nde son teknoloji ile donatılmış fabrika kuruldu. Açılışa; Kaymakam Mustafa Ünver Böke, Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer, TARİŞ Başkanı Kamil Gül, Milas Gıda Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ali Parlu, Milas İlçe Emniyet Müdürü Fevzi Söztutar, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Genel Sekreteri Okan Özoğlu, Amerikan Roger Collection İşletme Sahibi Ken Crear, zeytinyağı üreticileri, tesis sahipleri ve basın mensupları katıldı. 

Haberin Devamı

Açılış konuşmasını yapan Emine Çatalbaş Colin, “Hedefimiz sadece kendi yağlarımızın dünya raflarında yerini alması değil, Milas’ta üretilen bütün yağların dünya pazarında yer bulması için elimizden geleni yapacağız. Dünya zeytinyağı haritasına Milas’ın adını yazdıracağız” dedi. Türk Alman Ticaret ve Sanayi Genel Sekreteri Okan Özoğlu tarafından EMİNEMS OLİVE OIL adına Emine Çatalbaş Colin’e üyelik sertifikası verildi, Almanya pazarında yer almalarının da kendilerini mutlu edeceğini söyledi. Organizasyon, canlı müzik eşliğinde devam etti.