Ege Ege rüzgarı esti

Ege rüzgarı esti

12.12.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Turizm sektörünün en önemli buluşma noktası 16. Travel Turkey İzmir’e damga vuran Ege kentleri; tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle dünyayı bir kez daha kendilerine hayran bıraktı.

Ege rüzgarı esti

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce organize edilen ve Fuarİzmir’de 16. kez kapılarını açan Travel Turkey, yoğun katılımla geçen üç günün ardından sona erdi. Belediyelerin temsil ettiği Ege kentleri ise, ziyaretçi heyetlerin en fazla ilgi gösterdiği stantlar arasında yer aldı. Yerel değerlerin öne çıkarıldığı rengarenk tasarımlara sahip stantlar, Ege’nin tüm sıcaklığını yansıttı. Dünyanın dört bir yanından gelen turizm temsilcilerine tanıtım fırsatını iyi değerlendiren belediyeler, 2023 sezonu için yeni iş bağlantılarının yolunu açtı.

Haberin Devamı

“2023 güzel olacak”

Marmaris Belediyesi’nin paydaşlarıyla birlikte açtığı stant, 16. Travel Turkey’in en çok ilgi gören alanlarından biri oldu. Konukları bizzat ağırlayan Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Ticaret odamız, GETOB, Deniz Ticaret Odamız, TÜRSAB ve tüm turizm bileşenleri olarak hep birlikte çalışmalarımız gerçekleştiriyoruz. Olumlu geri dönüşler aldık. 2023 çok daha güzel bir sezon olacak” dedi.

‘Bodrum, bir yaşam tarzıdır’

16. Travel Turkey’in en hareketli stantlarından biri Bodrum oldu. Geçen yıl iyi bir sezon geçirdiklerini belirten  Bodrum Belediye Başkanı ve BOTAV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aras, “Yaz-kış Bodrum’da hareket ve canlılık var. Bodrum bir yaşam tarzı sunar. Gastronomisi, tarihiyle, kültürüyle, sanatıyla, güler yüzlü insanlarıyla Bodrum’un farkını herkes bilecek ve görecek. Öte yandan artık dijital dünyadayız, Bodrum olarak dijital alanda da var olmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

Çeşme, fuarın gözdesi oldu

Çeşme Belediyesi, ünlü Çeşme mandalini, Çeşme limonu, zeytin ağaçları ve Alaçatı sokaklarını renklendiren begonvilleri ile yine 16. Travel Turkey’in gözdesi oldu. Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Turizm sektöründe faaliyet gösteren tüm yatırımcılarımızın arkasında olmaya, dün olduğu gibi bugün de yarın da devam edeceğiz. Çeşme’de turizm sezonunu 12 aya çıkarıyoruz” dedi.

Narlıdere’den çevre dostu turizm farkı

Narlıdere Belediyesi, Türkiye ve dünya turizminin temsilcileriyle buluştu. Belediye Başkanı Ali Engin, “Kısa süreli ve günübirlik geziler ön plana çıkmaya başladı. Restorasyonunu büyük ölçüde tamamladığımız Yukarıköy’ü, Slow Food hamlesini anlattık. Çevre dostu anlayışla sürdürülebilir turizmi destekliyoruz” dedi.

İlklerin kenti Bornova

Bornova Belediyesi renkli standı ile 16. Travel Turkey’de konuklarını ağırladı. Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir’in bilinen tarihini 8 bin 500 yıl öncesine dayandıran Yeşilova Höyüğü’nün bulunduğu ilklerin kenti Bornova’yı turizmde de bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yeni turizmin öncüsü oluyor

Haberin Devamı

16. Travel Turkey’in en fazla ilgi gören stantlarından biri Kuşadası oldu. Bir kokteyl ile ziyaretçileri ağırlayan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, “Kuşadası 2023’te kendi rekorunu kıracak. Kişisel deneyimi ön plana çıkaralım turizm yatırımlarına destek veriyoruz. İlk olarak Ada Camping’i yaptık ve ilk yılda ilk 5’e girdi. Şimdi de Mars Koloni’nin bir bölümünü yapacağız ve çok ilgi uyandıracağını düşünüyorum” diye konuştu.

Güzelbahçe’de bir gün geçirin

16. Travel Turkey’e katılan Güzelbahçe Belediyesi, kentin tarihini, Payamlı Bardacığını ve günü birlik turizm seçeneklerini tanıttı. Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Güzelbahçe, İzmir’in Yarımadaya açılan kapısı.  Yeşil ve mavisinin güzelliğini görmeden geçemezsiniz. Güzelbahçe’nin balığına, bardacığına, İnkaya Mağarası’na kadar birçok güzelliğini görmeleri için halkımızı bekliyoruz” dedi.

Buca’nın eşsiz yanlarını görün

16. Travel Turkey’de en dikkat çekici stantlardan biri Buca Belediyesi stantı oldu. Buca’nın eşsiz değerlerinin anlatıldığı stantta konuklarla bir araya gelen Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Bir eğitim kenti olan Buca’mız doğal güzellikleri, tarihi sokakları, levanten köşkleri le aynı zamanda önemli turizm noktalarından bir” dedi.