Ege EGİAD’dan girişimcilere altın değerinde öneriler

EGİAD’dan girişimcilere altın değerinde öneriler

02.06.2022 - 00:42 | Son Güncellenme:

EGİAD Gençlik Komisyonu tarafından düzenlenen, girişimciliği 4 farklı perspektiften ele alan etkinlikte; girişimcilik, kadın girişimciliği, melek yatırımcılık, İzmir’de girişimciliği destekleyen mekanizmalar üzerinde duruldu.

EGİAD’dan girişimcilere altın değerinde öneriler

Panelistler arasında ise İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, EGİAD Melekleri İcra Kurulu Başkanı Levent Kuşgöz, Plastic Move Kurucu Ortağı Büşra Köksal ve Girişimcilik Merkezi İzmir Koordinatörü Yener Ceylan yer aldı.

Haberin Devamı

Bakış açıları önemli

EGİAD Gençlik Komisyonu’nun amacına değinen EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, “Gençlerin bakış açılarını anlayabilmek, onlarla aynı masada konuşabilmek geleceğimiz için oldukça kıymetli. Bu sayede gençlerimiz bizlerin bilgi birikimlerinden faydalanabilirken, bizler ise onların yenilikçi, farklı bakış açılarını yakinen şahit oluyoruz. Yaşam boyu sürekli öğrenen ve küresel ölçekteki gelişmeleri takip eden gençlerimiz, girişimcilerimiz tüm bu süreçleri geliştirecek kahramanlarımızdır” diye konuştu.

Gençlerden öğreniyoruz

Sezgin de, “Bu sene onuncusunu gerçekleştirdiğimiz Genç İZİKAD Proje yarışması ile her sene bir temaya ve alana odaklandık. Bu on yıllık süreçte gençler bize yeni dönüşümü öğretiyor. Motivasyonumuzu düşürmeden, denemeye ve ilerlemeye devam etmeliyiz” dedi. Kuşgöz ise, “Oyun, finansal teknoloji, sanayide verimlilik, kaynakları korumaya yönelik alanlarda yer alan girişimler önem kazanacak. Ekibi ile hareket eden girişimlerin başarıya ulaşma şansları daha yüksektir” önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

Küresel düşünün

Köksal, “Girişimciliğe başlarken fırsatlar kadar dezavantajlar da göz önünde bulundurulmalıdır” ifadelerini kullandı. Ceylan da, “Girişimcilikte heyecan ve sinerji yakalamak için girişimciler, yatırımcılar, ekipler arası network önemsenmelidir. Yenilikçi fikirler ortaya koyarken sadece yerel ölçüde değil dünya çapında ölçüde etki yaratmak hedeflenmelidir” dedi.