Ege Ekin Koleji, 2019’da liseli oluyor

Ekin Koleji, 2019’da liseli oluyor

24.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ekin Koleji, 2019’da hizmete açacağı liseyle daha da iddialı olacak. 240 öğrenciyi geçmeyecek şekilde üç sınıfla faaliyete geçecek olan lisede öğrencilerin sosyal hayatı öncelikli olacak.

Ekin Koleji, 2019’da liseli oluyor

Bilgi Toplumunun Okulu’nu oluşturmak amacıyla kurulan ve kurulduğu günden bugüne dek güçlü akademik kadrosu ile 19 yıldır İzmir’de başarılı ve mutlu çocuklar yetiştiren Ekin Koleji, eğitimde yenilikçi yaklaşımını lise öğrencilerine de sunmak için harekete geçti. 2019 yılında açılması planlanan lise, 240 öğrenciyi geçmeyecek şekilde 3 sınıfla faaliyete geçecek.

Haberin Devamı

1998’de Seyrek Kampüsü’ndeki 54 öğrenciyle eğitim hayatına başlayan Ekin Koleji, bugün ana ve ilkokulun bulunduğu Ataşehir Kampüsü’nde 230, ana, ilk ve ortaokulun bulunduğu Seyrek Kampüsü’nde 520 öğrenciyle yoluna devam ediyor. Bugüne kadar yetiştirdiği öğrencileri bölgenin önde gelen liselerine gönderen Ekin Koleji, kuracağı liseyle öğrencilerine ana okulundan üniversiteye kadar entegre bir eğitim sunacak.

‘Mutlu çocuk başarır’

“Mutlu çocuk, başarılı çocuk” anlayışını benimseyen Ekin Koleji, sanat ve sporu yaşamın ayrılmaz parçası yapmaya yönelik bir eğitim veriyor. Birinci sınıftan üçüncü sınıf sonuna kadar piyano eğitimi zorunlu. Doğanın parçası olduklarını hissettirmek için öğrencilere tarım bahçelerinde uygulamalar yaptırılıyor. Bir biberin yetişme serüvenine şahit olan öğrenciler hem matematiği öğreniyor hem de emeğin ve doğanın değerini anlıyor.

Haberin Devamı

Ekin Koleji’nde öğrenciler sınavdan bağımsız kalmıyor ancak sadece sınava endeksli olarak da eğitim almıyorlar. Sosyal, bilişsel ve duygusal açıdan da gelişen öğrenciler hem evrensel değerlere hem de ülke değer ve ilkelerine bağlı olarak yetişiyor. Zaten “hem, hem de” anlayışı Ekin Koleji’nin temel ilkelerinden. Dersi yaşayarak deneyimleyen Ekinliler eğitim sistemindeki sınavlara hazır ama mutlu bir öğrencilik geçiriyorlar.

Ekin Koleji, 2019’da liseli oluyor
Bursluluk sınavı

Ekin Koleji, her yıl bursluluk sınavları da düzenliyor. 2018-2019 eğitim-öğretim yılı Kayıt Kabul ve Bursluluk Sınavı da 10 Mart’ta yapılacak. Sınava 5, 6 ve 7. sınıfa devam eden öğrenciler girebilecek. Seyrek Kampüsü’nde yapılacak olan sınava 5. sınıflar saat 14.00, 6 ve 7. sınıflar da 10.00 oturumunda katılacak. Sınava katılacak olan öğrencilerin son başvuru günü 7 Mart... Sınava girecek olanların öğrenci belgelerini veya fotoğraflı nüfus cüzdanlarının yanlarında olması gerekiyor.