Ege Endişeye gerek yok

Endişeye gerek yok

12.04.2022 - 00:40 | Son Güncellenme:

Buca Cezaevi yerine AVM yapılacağı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten İESOB Başkanı Mutlu, “Dönemin Adalet Bakanı Gül, geçen yıl esnaf ziyaretinde kente yeni yaşam alanı kazandıracaklarını söyledi” dedi.

Endişeye gerek yok

İzmir’e 62 yıl hizmet veren ve geçen yıl mayıs ayında Adalet Bakanlığı’nca kapatılan Buca Cezaevi’nde yıkım başladı. Kent merkezinde kaldığı için Buca halkının uzun yıllardır taşınmasını talep ettiği cezaevi, şimdi ise yerine ne yapılacağı konusuyla kamuoyunu meşgul ediyor.

Haberin Devamı

Yeşil alan, ticaret alanı ve belediye hizmet alanı olarak planlandığı ifade edilen cezaevi arazisine AVM yapılacağı konusu tekrar gündeme geldi. Son günlerde medyada çıkan AVM haberlerine değinen İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, “Buca’da AVM ihtiyacı bulunmamaktadır. Bu alanın Buca’ya ve İzmir’e yakışır, kente katkı verecek şekilde değerlendirileceğine inanıyoruz” dedi.

Tedirginliğimiz yok

Geçen yaz İzmir ziyaretinde cezaevinin kapatılması kararını veren dönemin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın, alana AVM inşa edilmeyeceğini açıkladığını hatırlatan Mutlu, “Aynı dönemde esnaf kesimi olarak biz de fikrimizi kamuoyuna duyurmuştuk. Bakanımız ve İzmir milletvekilimiz bu alanın AVM değil, yaşam alanı olarak değerlendirileceğini açıklamışlardı. Bu açıdan bir tedirginliğimiz yok. Kanaatimizce bu alana ilçe halkını rahatlatacak ve farkındalık yaratacak projelerin planlanması uygun olacaktır” diye konuştu.