Ege Engelleri deneyimledi

Engelleri deneyimledi

19.05.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bayraklı Belediyesi, Engelliler Haftası’nda İzmir Büyükşehir’in kırmızı bayrak uygulamasına dahil oldu. Başkan Önal, farkındalık merkezini ziyaret etti, parkurlarda zorlukları bir bir deneyimledi

Engelleri deneyimledi

Kamusal alanları engelli vatandaşların erişimine uygun hale getirmeyi temsil etmesi amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘kırmızı bayrak’ uygulamasına Bayraklı Belediyesi de dahil oldu. Bu kapsamda iki yıldızlı bayrak, engelliler merkezinde düzenlenen törenle göndere çekildi. Başkan Önal, İzmir Büyükşehir Belediyesi Örnekköy Engelliler Farkındalık Merkezi’ni meclis üyeleri ile birlikte ziyaret etti.  

Haberin Devamı

Merkezde engelli bireylerin yaşadığı zorlukları daha iyi anlamak ve farkındalık yaratmak için tekerlekli sandalye labirenti, karanlık oda, kabartmalı tablo sergisi gibi uygulamaları tek tek deneyimleyen Başkan Önal ve meclis üyeleri programın ardından katılım belgesi aldı. Başkan Önal, “Engelli yurttaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak ve onların topluma daha aktif bir şekilde katılımlarını sağlamak için hizmetlerimizi aralıksız sürdüreceğiz” dedi.