Ege Eserleriyle Ada’ya değer katacaklar

Eserleriyle Ada’ya değer katacaklar

24.09.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV), Mehmet Nuri Göçen Kültür Eğitim ve Sanat Vakfı ile ARYA A.Ş. işbirliğinde bu yıl 4’üncü kez düzenlenen Uluslararası Neopolis Heykel Sempozyumu’nda sanatçıların eserleri şekil almaya başladı.

Eserleriyle Ada’ya değer katacaklar

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yıldönümüne ithaf edilen sempozyumda, heykeltıraşlar mermer blokları ‘barış ve özgürlük’ temasıyla yontuyor. 20 Ekim’e kadar sürecek olan organizasyon sonunda ortaya çıkan eserler, kentin farklı noktalarında beğeniye sunulacak. Kuşadası’nın bir açıkhava müzesine dönüşmesine önemli katkı sunan sempozyumun ilerleyen günlerinde çocuklar için kil atölyeleri de düzenlenecek.

Haberin Devamı

Yeni turizm rotası kazanacak

Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı (KEGEV) ile Kuşadası Belediyesi işbirliğinde bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘İkioklu Mahalle Şenliği’ başladı. Renkli görüntülere sahne olan şenliğin açılışına Başkan Ömer Günel de katıldı. Kurulan stantları ve açılan fotoğraf sergilerini gezen Günel, “Mücessem Hanım evini restore edeceğiz. Kuşadası Yerel Tarih Araştırmaları Grubu’nun Kuşadası tarihiyle ilgili yaptığı çalışmaları kent belleği adı altında dijital ortama aktaracağız” dedi.