Ege Eskisi gibi capcanlı

Eskisi gibi capcanlı

06.12.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Libya’dan gelen gemiyi ağırlayan İzmir nisan ayında Büyükşehir’in başlatacağı Midilli seferleri ile mayısta beklenen kruvaziyerin heyecanını yaşıyor.

Eskisi gibi capcanlı

HANDE NAYMAN DHA - Türkiye ile Libya arasındaki yolculu gemi seferleri 25 yıl sonra yeniden başladı. Libya’nın Misrata şehrinden hareket eden ‘Kevalay Oueen’ isimli gemi İzmir’e ulaştı. Karanfil Group ile Misrata’dan Kevalay Turizm ve Libya Demir Çelik Şirketi (LISCO) ortaklığıyla hayata geçirilen proje kapsamında, 107 yolcunun bulunduğu gemi üç günde kente ulaştı.  DEIK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı, Türkiye Libya İş Adamları Derneği Başkanı ve Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil, “İzmir’de fırtına olduğu için bir gün aksama yaşandı. Normalde iki günlük bir süre olacak. Bu seferleri diğer şehirlere de taşıyabiliriz. Bu gemiler yolcu, yük ve araç taşıyacak” dedi.

Haberin Devamı

Ticarete de katkı

Seferlerin kış mevsimi dolayısıyla haftada bir gerçekleştirileceğini belirten Karanfil, “Libya’daki geminin çıkış törenine altı bakan ve bütün üst düzey bürokratlar geldi. Bir bayram havasıydı. Bu gemilerde hem turizm hem ticaret olacak. İşbirliğimiz hem Afrika’ya giren ürünlerde hem de Afrika’dan dünyaya dağılacak ürünlerde ciddi rol oynayacak” diye konuştu.

Denizle bağlar güçleniyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de, 2022 Nisan ayında Midilli-İzmir seferlerine başlayacaklarını, 3 Mayıs’ta da kente ilk kruvaziyer gemisinin geleceğini müjdeledi.  İzmir’in turizm alanında çok büyük potansiyeli olduğunu ifade eden Soyer, “İzmir’e 1,5 milyon turist yakışmıyor. İzmir Ticaret Odası ile de Konak Pier’in olduğu yerde, kentin göbeğinde bir marina projesi hayal ediyoruz” dedi.