Ege Geri sayımı başlat Menemenspor

Geri sayımı başlat Menemenspor

14.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sezona şampiyonluk parolası ile başlayan sarı lacivertliler gecikmeli de olsa yükselişini sürdürüyor. Ligin ilk yarısında olduğu gibi ligin ikinci yarısında da zirve takibini sürdüren Menemenspor’u değerlendiren Milliyet Ege’nin usta kalemleri, “Liderle puan farkı 3, bu hafta lider Tuzlaspor’u devir, koltuğa otur” dedi

Geri sayımı başlat Menemenspor

Bülent Buda: Geçtiğimiz hafta Menemen’de yaşanan düş kırıklığının ardından şaşırtmaya devam ediyorlar. Bu kez deplasmanda, hem de 3 golle net; biraz da dalga geçer gibi bir galibiyet. Dananın kuyruğu haftaya kopuyor. Tam bir güç gösterisi, liderle Tuzla’da. Elbette 3 puan sonuçlu ve unutulmamalı ki skor ne olursa olsun dünyanın sonu değil. Bu aşamada önemli ve değerli olan asla vazgeçmeden yüksek istek ve dirençle oynamak; beklenen budur. Başarılar.
Fatih Tanfer: Tarsus deplasmanında 3 puanı 3 golle aldı. Çok önemli deplasmanı kayıpsız atlattı. Tarsus’ta Mert’in 45. dakikada ihracıyla 10 kişi kalmasını Menemen iyi değerlendirdi. 66. dakikada Mahmut’la başlayan gol sağınağı, 80. dakikada Mustafa Çeçenoğlu ve 90. dakikada Semih Ceylan’la devam etti. Menemenspor bilhassa ikinci yarıda hızlı ve hücumda üretken bir oyun yapısıyla doğru oynadı. Gollerin ikisinin ara transferde kadroya dahil olan oyunculardan gelmesi de bence önemliydi. Kısacası disiplinli ve savaşçı bir takım görüntüsündeki Menemen hem 3 puanı aldı hem de umut tazeledi. Bu haftaki Tuzla deplasmanında şampiyonluğu etkileyecek çok önemli bir maça çıkacak. Yenilmeden gelmesinin şart olduğunu düşünüyorum. Menemen’in de bunu başarabilecek güce sahip olduğuna inanıyorum.
Mehmet Demirtaş: Menemenspor’un sağı solu belli olmuyor. Evinde puan kaybediyor, gidiyor deplasmanda bol gollü galibiyet elde ediyor. Bİr türlü istikrar yakalayamadılar. Ancak artık istikrar şart. Hatta bu haftaki Tuzlaspor maçı Menemenspor’un yol haritasını belirleyecek. Şu an liderle puan farkı sadece 3. Deplasmanda devir lideri şampiyonluk için başladı geri sayıma. Suat Hoca da artık hem bulunduğu ligde hem de takımıyla ustalık döneminde. Yapılan hatalardan gereken dersleri almıştır diye düşünüyorum. Heyecanla haftasonunu bekliyorum.

Haberin Devamı

Manisa BSB evde de yok

Bülent Buda: Olamaz böyle bir şey. Neler oluyor? Deprem gibi böylesine dikine, hızlı düşüş... Pardon, kendi alanında hem yenilgi hem de 3 farklı şekilde. Bu kadarı da fazla. Play Off umutları da ufak ufak tükeniyor. Aman dikkat diyeceğim de, bir faydası olur mu acaba?
Fatih Tanfer: Manisa Büyükşehir adına sezon başında çok güzel bir öykünün yazılacağına inanıyordum. Kadro yapısı, en önemlisi doğru yönetilen ve her türlü şartların olumlu bir biçimde sağlandığı bir kulüptü. Daha ligin bitmesine haftalar var ancak galiba şampiyonluk hayalinin bizim için sona erdiğini düşünmek zorundayım. Umarım yanılırım. “Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur” diye bir sözüm vardır. Manisa Büyükşehir’in haftalardır gidişatı iyi değil. En önemlisi deplasmanda kaybetse bile evinde asla kaybetmeyen bir takımdı. İkinci yarıyla birlikte bu da başladı. Bu hafta da Etimesgut karşısında ilk dakikada ve 42. dakikada yediği golle devreyi 2-0 yenik kapadı. İkinci yarıda Yaser ve Samican’ın oyuna alınması da sorunu çözemedi. Birbirinden kopuk orta saha oyuncularıyla etkisiz bir hücum oldu. Kısacası hiç kimsenin hoşuna gitmeyen ve hayal kırıklığı olan bir Manisa BŞB. Puan 35. Bir an evvel toparlanılmalı hiç olmazsa Play Off için kendisini hazır hale getirmelidir. Elbette ilk şart olarak bu kötü tablonun sebepleri bulunmalı. Bu hafta evinde rakip Tarsus. Seride bu haftadan başlanmalı.
Mehmet Demirtaş: Manisa Büyükşehir’de inanılmaz bir düşüş gözlüyoruz. İçeride ve dışarıda puan kayıpları devam ediyor. Şampiyonluk parolasıyla başladığı ligde şu an liderle arasındaki puan farkı 11. Levent Hoca’nın bu takıma katkısı büyük oldu kimse bunu es geçemez. Yalnız her insan gibi onun da hataları oldu. Özellikle güçlü kadro yapısına rağmen zaman zaman bölgelere yaptığı yanlış oyuncu tercihleri puan kayıplarının önünü açtı diyebiliriz. Geçtiğimiz hafta da belirtmiştim. Sonuç olarak Levent Hoca’yla yollar ayrıldı. Yolu açık olsun. Manisa’nın yeni yüzü Manisa BŞB’nin bir an evvel toparlanarak tırmanışa geçmesini bekliyoruz.

Haberin Devamı

Naz Naz adım adım bir üst lige

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Nazilli için sezon başında Türkiye kupasında Karşıyaka’yı 2-0 yendikleri maç sonrası yetenekli oyuncularından ve takımın gücünden bahsetmiştik. Sabırla ve inançla bu yarıştan kopmadılar. Bu hafta Tirespor’u yenerek puanını 36’ya çıkardılar. Ligdeki ilk 4 takım arasında, tek maçı eksik olan takım da Nazilli. Bu hafta rakip Nevşehir Belediyespor. Alınacak puan ve puanların takım adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ancak başarı isteniyorsa bu zor sınavları başarıyla geçmek şarttır. Bu oyun gücünün Nazilli’de olduğuna inanıyorum.
Mehmet Demirtaş: Hafta sonu 3. lig’de derbi heyecanı vardı. Nazilli Belediyespor evinde kendisi gibi zirveyi isteyen Tirespor’u ağırladı. En yakın takipçisini 2-1 mağlup eden Nazilli Belediyespor 36 puanla Tire’nin üstüne çıkarak 4. sıraya yerleşti. Yenilmezlik serisini de 14 maça çıkaran Naz Naz şimdiden şampiyonluk ateşini yaktı gibi görünüyor. Bu haftaki rakipleri deplasmanda lider Nevşehir Belediyespor. Artık zaman daralıyor. Deplasmandan alınacak puan ve puanlar Nazilli’nin şampiyonluk yolunda en büyük ışığı olacak.

Haberin Devamı

Uşakspor lideri elinden kaçırdı

Bülent Buda: Her hafta aynı şeyleri konuşuyor, yazıyoruz. Haliyle de sıkıyor, sıkılıyoruz. Bu durumun takımın canını çok fazla sıkmadığı ortada. Rutine bağladılar. 10. sıraya da indiler. Belli ki ligin bitimine kadar oralarda gezinecekler, zamanı dolduracaklar.
Fatih Tanfer: Utaş Uşakspor’un evinde bu hafta lider Sakaryaspor’la oynadığı maçı, futbol ve heyecan açısından dolu doluydu. Lidere yenilmedi ve puanını 27’ye çıkardı. Yani Play Off yarışında 5. takımın 12 puan gerisinde. Umutsuzluğa gerek yok. Gelecek yılın takımı için hazırlıklar başlayabilir. Sakarya maçında en güzel olan an da 35. dakikada Göztepe sevdalısı Sakarya ve Uşaklı sporseverlerin 35. dakikada Göz Göz çekmesiydi.
Mehmet Demirtaş: Sezona hızlı giriş yapan Utaş Uşakspor’da hızlı düşüş anlamsız bir şekilde önlenemiyor. İçeride, dışarıda puanlar toplayan Aşigolar bu hafta evinde lider Sakaryaspor’u ağırladı bir penaltıyı gole dönüştüremediği maçta lideri elinden kaçırdı diyebiliriz. Görünen o ki Uşakspor’un bu seneyi orta sıralarda tamamlaması büyük başarı olacaktır.

Haberin Devamı

Daha Bucaspor bitti demedi!

Bülent Buda: Her hafta tekrarlanan umutla gel git yaşıyoruz. Başkan elini cebine attı transferler yapıldı. Bir takımın kendine gelmesi, yarışmanın içinde kalma çabası bu denli uzar mı? Çıkış beklerken ligin dibine adeta yapışmış, ‘beni buradan kimseler sökemez’ der gibi bir halleri var.
Fatih Tanfer: Serik deplasmanında Yıldıray’ın golüyle devreyi 1-0 önde kapatıyorsun. Maçın sonucuna bakıyoruz. ‘Tamam şimdi galibiyet geliyor, takım çıkışa geçecek’ diye düşünüyoruz. Sonuçta ikinci yarıda yenilen 3 golle 3-1 mağlup oluyorsun. Bucaspor taraftarı gibi biz de hayal kırıklığına uğruyoruz. Bu hafta evinde rakibin 22 puanlı Bağcılarspor’u yenersen kurtuluş yolunda ilk adımını atmış olursun. Diğer maçlarda da 24 puanlı Cizre, Serik deplasmanında. 19 puanlı Ankara Demirspor’la 20 puanlı Fatsa BLD. birbirleriyle oynuyorlar. Bundan güzel avantaj olamaz. Yen. geriye kalan 12 haftada köprünün altından çok sular geçer.
Mehmet Demirtaş: Bucaspor’un toparlanacağına inancım tam. Transferin önü açıldı, yeni oyuncuların adaptasyon sorunu var. Hızla bu süreci de atlatıp çıkışa geçeceklerine inanıyorum. Evet zor günlerden geçiyorlar ancak Cihan Başkan’ın yapmış oldukları da ortada. Şimdi her zamankinden daha fazla kenetlenerek bu takım ateşlenmeli. Unutulmamalı başka Bucaspor yok.

Güzel günler Kaf Kaf’ı bekler

Bülent Buda: Oyunun ilk dakikaları Mustafa Aşan rakip kale önüne müthiş bir uzun mesafeli yüksek top indirdi. Hakan Kuş’un üstten dışarı yolladığı kafa topu gol atmaya hazır olmadığının göstergesi gibiydi. Mustafa Aşan’ın ateşleyici önderliğinde oyuna hızlı, istekli, tempolu giriyor Karşıyakalı futbolcular. Sonra da duraksıyorlar. Buna karşın konuk Alibeyköyspor ilk yarının bitimine doğru kaleci Erdoğan’ın önlediği 3 pozisyon üretiyor. Takımda istek var, yaratıcılık yok. Mustafa Aşan’ın maçın bitimine kadar vazgeçmeden inatla sergilediği kazanma isteğine takım arkadaşlarının da eşlik ettiğini söyleyemeyiz.
Fatih Tanfer: Karşıyaka ilk 20 dakikada yoğun bir baskı kurdu. İlk 20 dakikadan sonra oyun dengelendi. Kaleci Erdoğan 4 dakikada 3 net gol pozisyonu çıkardı. Gerideki dörtlü yine görevini yaptı. İki bek Anıl ve Onur kanatlardan bindirmeler yaptı. Geçen hafta iki gol atan Özgür ise Harun ve Battal ile birlikte istenilen tempoyu tutturamadılar. Takımın dinamosu Mustafa Aşan, Muhammet Fatih ile birlikte çok etkiliydiler. Yeteneklerine güvendiğim Doğukan ve Hakan Kuş hücumda maalesef üretken değildiler. Bu hafta Esenler Erokspor’la, haftaya da lider Kırşehir’le evinde oynuyor. Zorlu iki hafta. Ama ben onların güçleriyle ve sahaya yansıttıkları inançla başarabileceklerini düşünüyorum. Karşıyaka’nın yol haritasını belirleyecek bu iki haftaya dikkat!
Mehmet Demirtaş: Karşıyaka iki sezondur hem maddi hem de manevi sorunlarla boğuşarak sahaya çıkıp mücadelesini veriyor. Geçtiğimiz hafta Kemer deplasmanından mutlu dönen Karşıyaka Alibeyköy karşılaşmasına da moralli çıktı ancak pozisyon bulmakta zorlandı. Yine de hırslı ve yenilgiyi asla kabullenmeyen bir takım izlettirmeye devam etti. Her şeye rağmen Play Off potasıyla arasında sadece 7 puan fark var lig uzun maratonla kapatılmayacak gibi durmuyor. Bu haftaki Erokspor maçı hayati önem taşıyor.

Play Off Tehlikede TİRESPOR!

Bülent Buda: Düşüş evresine devam. Güçlü formda Nazillispor’a yenildiler. Ağıt yakılacak bir durum değil. Lakin Play Off da tehlikede. Nasıl düzelecek bu işler?
Fatih Tanfer: Tire’yi ve Tirespor’u tesisleri ve sporun tüm dallarına yaptığı hizmetlerden dolayı 90+3 ekibi olarak hep saygıyla andık. Manevi olarak her takıma verdiğimiz gibi onlara da moral desteği verdik. Başarılarından gurur duyacağımızı söyledik. Ancak bir türlü yol haritasını doğru yapamayan Tirespor Nazilli karşısında aldığı yenilgi ile 43 puanlı Nevşehir ve Hekimoğlu Trabzon’un tam 8 puan arkasında kaldı. Bunun başka anlatımı şampiyon olarak 2. lige çıkma şansı maalesef zorlaştı. Şampiyonluğu bıraktık, temennimiz Play Off yarışının dışında kalmaması. Tirespor artık oyun aklını sahaya yansıtmalı. Mutlu başkan ve yönetimi de kötü gidişatın nedenlerinin doğru tespitini yapmalı.
Mehmet Demirtaş: Sezon başında kurmuş olduğu güçlü kadrosu ile Tire’nin son haftalardaki düşüşü birbiriyle örtüşmüyor. Bir türlü kazanma alışkanlığı edinemediler. Oyuncuların kafalarının karışık olduğu apaçık ortada. Hoca gitti, yenisi geldi değişen bir şey olmadı. Benim üzüldüğüm nokta büyük emek ve mesai harcayan Tayfur ve Mutlu başkanın hiç de hak etmedikleri kayıpları yaşamaları. Bu haftaki rakipleri Artvin Hopaspor, üst sıralardan kopmamak adına galibiyet şart.