Ege Gönül Köprüsü Bitlis’e uzandı

Gönül Köprüsü Bitlis’e uzandı

23.04.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

Denizli Kazım Kaynak Lisesi öğrencileri, geçen yıl, Milli Eğitim Bakanlığı’nca hayata geçirilen “Gönül Köprüsü” kapsamında Bitlis’e gitti, Hizan Lisesi’ne konuk oldu.

Gönül Köprüsü Bitlis’e uzandı

Proje çerçevesinde  başlayan dostluk, ziyaret sonrasında da devam  etti. Kazım Kaynak Liseliler, Bitlis’teki yardıma muhtaç öğrenci arkadaşlarına destek amacıyla kampanya başlattı. Herkes katkı koydu. Dokuz koli dolusu giyecek ve test kitabı toplandı. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Kazım Kaynak Lisesi Müdürü Ömer Dikbaş ve öğrencilerin de katıldığı törenle Bitlis’e gönderildi. Milli Eğitim Müdürü Oğuz, “Bitlis’te çok iyi ağırlanan ve yeni arkadaşlıklar edinen öğrencilerimiz, bunu unutmadı” dedi.

Haberin Devamı

Milas’ın 20 yangın söndürme havuzu var
Muğla’nın Milas İlçesi’nde yapımına 2007 yılında başlanan yangın havuzlarının sayısı 20’ye ulaştı. Orman İşletme Müdürü Ayhan Bayrak, yangınlarda işlerini büyük ölçüde kolaylaştırdığını, alevlerin söndürülmesinde etkili olduğunu söyledi. Bayrak, şöyle konuştu: “Ören’de beş, Karacahisar’da üç, Milas’ta iki, Mumcular’da iki, Kayadere’de üç, Selimiye’de dört ve Sarıçay’da bir havuzumuz var. Aralarında 10 kilometre mesafe buluyor. Bunların bizler için önemi  çok büyük. Denize uzak bölgede çıkan yangına, helikopterlerimiz havuzlardan su alarak müdahale ediyor.”

Marmaris’te tuhafiye mağazası kül oldu
Muğla Marmaris’in Kemeraltı Mahallesi’nde gece saat 02.00 sıralarında yangın çıktı. İki katlı binanın girişindeki tuhafiye dükkanını alevler sardı. Kepenkten sızan dumanı görenler itfaiyeye haber verdi. Ekipler müdahale etti, sıçrama ihtimali gözönünde bulundurularak bitişikteki evlerde oturanlar tahliye edildi. Bu sırada işyeri sahipleri, içeri girip zarar görmeyen malları kurtarmak istedi, dumandan beş kişi etkilendi. Kısa sürede söndürülen yangınla ilgili  soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Esnaf temsilcileri bürokrasiden dertli
Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmer Güner’i ziyaret etti, başarılı çalışmalarından dolayı kutlayıp plaket verdi. Güner, korsan taşımacılıktan şikayet etti, “Üç yıldır gündeme getiriyoruz. Bir hafta sıkı denetim yapılıyor. Sonra eskiye dönülüyor” dedi. Ayyıldız da Muğla’da sorunların bürokrasiye takıldığını savundu, “Valilerin iki yılda bir değişmesi nedeniyle, alınan kararlar rafa kalkıyor. Her karar siyasete takılıyor. Esnafımıza sahip çıksınlar” diye konuştu.