Ege Görevim daha sona ermedi

Görevim daha sona ermedi

10.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti’nin İzmir adayı Nihat Zeybekci’nin Büyükşehir’i hedef alan sözlerine yanıt veren Başkan Aziz Kocaoğlu, “İzmir sahipsiz değil” dedi

Görevim daha sona ermedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, restore edilen tarihi Namazgah Hamamı ve yanı başında yapılan Agora Parkı’nın açılışını yaptı. Konuşmasında AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin kentin yönetimi ve hizmetlerle ilgili eleştirilerine ilk kez yanıt veren Başkan Kocaoğlu, “AKP’nin İzmir Büyükşehir adayı, kibar adam. Aynı dönemde belediye başkanlığı yaptık. Bizi sever, sayar. Biz de onu sever sayarız. İzmir’e geldiğinden beri kendisi de her fırsatta bize vuruyor. İsim vermiyor, bu kenti 15 yıldır kim yönetiyorsa, ona konuşuyor. Bugüne kadar hiç cevap vermedim ama İzmir sahipsiz değil! En azından 31 Mart akşamına kadar buradayım” dedi. İzmir’de tüm çifte standartlara ve engellemelere rağmen bir başarı hikayesi yazıldığını vurgulayan Başkan Kocaoğlui şöyle konuştu:
Zeybekci’nin vaatleri arasında metro ağını genişletmek var. Hükümet 2008’de ‘Herkesin metrosunu yapacağız’ dediğinde projesini hazırladığımız Halkapınar-Otogar metrosunu söyledik. AK Partili büyükşehirlere metro için kaynak aktarıldı ama bizim projeyle ilgili bir haber gelmedi. 13 Nisan 2017’den beri, yani tam 667 gündür projesi hazır olduğu halde Ankara’dan onay alamadığımız Üçyol-Buca metro hattı var.

Haberin Devamı

Samimiyet severiz

İzmir Büyükşehir Belediyesi, TÜİK’in verilerine göre Avrupa Birliği standartlarında arıtma sayısı ve kişi başına düşen arıtma miktarıyla Türkiye lideridir. Sekiz yıl belediye başkanlığı yaptığı Denizli’de kaç arıtma tesisi kurdu, ne kadar atık suyun arıtılmasını sağladı? İzmirli samimiyet ister. İzmirli, özü-sözü bir adamı sever. Orada öyle, burada böyle olmaz! İzmirli bunu kabul etmez. Katı atık bertaraf tesisi konusuna gelince, İzmir’de çöp yığınları yok. Harmandalı katı atık depolama bölgesi Türkiye’de ilk düzenli bölgedir”