Ege Halkoyunları ve türkülerimizi tanıtan Yörem, 26 yaşında

Halkoyunları ve türkülerimizi tanıtan Yörem, 26 yaşında

04.10.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

1985’te Türk halkoyunlarını, türkülerini, şiirlerini, giysilerini, gelenek ve göreneklerini derlemek, tanıtımını yapmak ve yaşatmak amacıyla kurulan İzmir Yörem Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü 26. yılını kutluyor.

Halkoyunları ve türkülerimizi tanıtan Yörem, 26 yaşında

Kulüp, gerek yurtiçi gerekse yurtdışında düzenlenen yarışma ve festivallerde çeşitli ödüller de kazandı. Sanat danışmanlığını Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Mahmut Karagenç’in yaptığı Yörem, tecrübeli eğitmen kadrosu ile yeni dönemde verilecek kurslar için başvuru kabulüne de başladı.,

Haberin Devamı

Geleceğin karikatüristleri Havagazı’nda üretime başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda başlattığı “Karikatür İşlikleri”nde, öğrenciler ilk karikatürlerini üretmenin mutluluğunu yaşıyor. İzmirli karikatürist Mustafa Yıldız yönetiminde çalışmalarını sürdüren öğrenciler, güncel olayların yanı sıra, evrensel nitelikte “Yazısız” karikatürler de çiziyor, yarışmalara katılmaya hazırlanıyor. İşlikler hakkında bilgi veren Yıldız, “Fabrikatür isimli mizah dergisi çıkarmak için kolları sıvadık” dedi.

Camın ünlü ustaları İzmir’de buluşuyor
Cam okulu Cam Ocağı, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde 11 Ekim Pazartesi günü saat 18.00’de yurtiçinden 40 ve yurtdışından 14 sanatçının eserlerinden oluşacak bir sergi açacak. 2002 yılında uluslararası seviyede cam sanatı eğitimi vermek ve cama ilgi duyanları cam sanatçılarıyla buluşturmak amacıyla İstanbul Riva’da kurulan Cam Ocağı, cam sanatının ülkemizde de güzel sanatlar dallarından biri haline gelmesi için çalışıyor.

Haberin Devamı

Alman sanatçıdan Tarihin Sembolleri
Alman Sanatçı Ulrich Rosenow’un “Tarihin Sembolleri” adlı sergisi Almanya’nın İzmir Başkonsolosu Stefan Schneider’in ev sahipliğinde Galeri A’da açıldı. Schneider, “Tarihin Sembolleri”nin, bize bir hikaye veya kendileri hakkında bir şeyler anlatan şifre ve işaretler olduğunu, insanlar tarafından yapıldığını söyledi, “Rosenow, Prehistorya’da insanlar tarafından yapılmış şifre ve resimlerden esinlenmiştir” dedi. Sanatçının 30 eseri 29 Ekim’e kadar görülebilecek.