Ege Hasret dindi

Hasret dindi

29.06.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig Play Off final serisi ikinci maçında Beşiktaş HDI Sigorta'yı 79-66 yenip şampiyonluk kupasını 17 yıl aradan sonra İzmir'e getirdi

Hasret dindi

İzmir Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig Play Off final serisi ikinci maçında Beşiktaş HDI Sigorta'yı 79-66 yenerek durumu 2-0 yaptı ve şampiyonluk kupasını 17 yıl aradan sonra İzmir'e getirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, İzmir'i spor kenti yapma vizyonuyla tüm branşlarda önemli bir atılım yapan İzmir Büyükşehir Belediyespor'un tekerlekli sandalye basketbol takımı Süper Lig şampiyonluğuna ulaştı. Daha önce Tekerlekli Sandalye Basketbol Ligi'nde üst üste maç kazanma (105), bir maçta en fazla sayı atma (174) ve bir maçta en az sayı yeme (4) rekorlarını elinde bulunduran, branşında ülkemizi Avrupa'da ilk temsil eden ekip olan İzmir Büyükşehir Belediyespor, daha önce 2001, 2002, 2003 ve 2004 yıllarında üst üste 4 kez şampiyon olmuştu. İzmir ekibi, final serisinde Beşiktaş'ı ilk maçta 71-67, ikinci karşılaşmada ise 79-66 yenerek kupanın sahibi oldu.

Haberin Devamı

Soyer’den kutlama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir'in Aslanları" adını verdiği tekerlekli sandalye basketbol takımını sosyal medya hesabından yayımladığı mesajla kutladı. Soyer, "İzmirin Aslanları İzmir Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız 5. şampiyonluğunu İzmir Marşı ile kazandı. Onlarla ne kadar gurur duysak az" dedi.