Ege ‘Her zaman hatırlanacak’

‘Her zaman hatırlanacak’

16.07.2023 - 00:40 | Son Güncellenme:

İzmir Kadifekale Hava Şehitliği’ndeki 15 Temmuz anma töreninde konuşan Vali Köşger, “Gözlerini kırpmadan ölüme koşan kahramanlarımıza minnettarız” dedi.

‘Her zaman hatırlanacak’

HANDE NAYMAN DHA - İzmir Kadifekale Hava Şehitliği’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 7’nci yıl dönümünde, anma töreni düzenlendi. Törende şehitler dualarla anılırken, şehit kabirlerine karanfil bırakıldı.

Haberin Devamı

‘Bize meşale oldular’

“Şehitliklerimiz, şanlı tarihimizin unutulmaz simgeleridir” diyen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Bu kutsal mekanlar, vatanseverlik, fedakarlık ve özgürlük aşkımızın en güzel ifadesidir. Malazgirt’te, İstanbul’un Fethi’nde, Çanakkale’de olduğu gibi aynı ruhla, aynı azim ve kararlılıkla 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen hain kalkışmada kutsallarını korumak için gözlerini kırpmadan ölüme koşan kahramanlarımıza minnettarlığımızı bir kez daha ifade ediyor ve onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz. Sizler bizim için birer meşale oldunuz” ifadelerini kullandı.

Şehitlerin aziz ruhlarına minnettarlığı ifade ederken onların asla unutulmayacağını, kahramanlıkları ve cesaretlerinin hep hatırlanacağını vurgulayan Vali Köşger, “Hatıralarına sahip çıkarak, ülkemizin birliğini ve beraberliğini koruyacak, kardeşlik duygularımızı en üst seviyede tutacağız” dedi.