Ege Hoş geldin bahar

Hoş geldin bahar

07.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Hoş geldin bahar

Baharın müjdecisi olan Hıdırellez, her yıl olduğu gibi yine büyük bir coşku ve katılımla kutlandı. Ateş yakıldı şarkılar söylendi, dilekler dilendi.

Haberin Devamı

İzmir’de baharın gelişi coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan Büyükşehir Belediyesi bandosu, dans topluluğu, ritim ekibi, yöresel kıyafetkeriyle mankenler, farklı renklerde üstü açık süslenmiş arabalar, faytonlar, çingene karavanı, jonglör, tahta bacakların katıldığı kortej yürüyüşü Gündoğdu Meydanı’na kadar sürdü. Ateş yakıldı, dilekler dilendi.

Hoş geldin bahar

‘Barış getirsin’

‘Hıdırellez’ Karabağlar’da coşkuyla kutlandı. Karafatma Parkı’nda düzenlenen etkinlikte Roman Müzik Grupları’nın birbirinden hareketli parçalı ve dansları geceye renk kattı. Başkan Muhittin Selvitopu, Hıdırellez’in tüm ülkemize dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini diledi.

Hoş geldin bahar

Keyifli gruplar ve sanatçılar

Buca Belediyesi, baharın gelişi Hıdırellez’i Şirinyer Meydanı’nda düzenlediği şenlikle kutladı. Buca Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Roman Grubu’nun kıvrak dans gösterileriyle başlayan şenlikte, birbirinden keyifli grup ve sanatçılarda sahne alarak baharın coşkusunu tüm Bucalılara yaşattı. Şenliğe; İzmirli Ömer, Çılgın Cemal ve Ebruhan birbirinden coşkulu şarkılarıyla renk kattı. l DHA

Hoş geldin bahar

Haberin Devamı

Balkan ezgileri

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gündoğdu Meydanı’nda düzenlediği kutlama programı İzmirlilere unutulmaz bir Hıdırellez gecesi yaşattı. Renkli kortej yürüyüşünün ardından saat 21.00’de Balkan müziğinin efsane ismi Goran Bregoviç, Gündoğdu Meydanı’nda sahne aldı. Bregoviç, Balkan ezgileriyle İzmirlileri coşturdu. Kültürpark Çim Alan’da ise Roman gruplarıyla eğlence tavan yaptı.

Umutlar, ağaca bağlandı

Baharın müjdecisi ‘Hıdırellez’ için Foça Demokrasi Meydanı’nda ve Yeni Foça Belediye Meydanı’nda şenlik ateşleri yakıldı. Sembolik dilek ağacına dileklerin yazıldığı kağıtlar bağlandı. Başkan Gökhan Demirağ da coşkuya ortak oldu.

Hoş geldin bahar

Dileklerini kuma yazdılar

Çeşme’de Hıdırellez, belediyenin düzenlediği etkinliklerle Tekke Plajı ve Alaçatı’da kutlandı. Hıdırellez ateşini yakan Başkan Muhittin Dalgıç, huzur ve kardeşlik diledi. Yüzlerce kişi, Roman havaları eşliğinde doyasıya eğlendi. Birçok kişi, dileklerini kuma çizdi. l GÜNEŞ ATAGÖZ DHA