Ege İşte Avrupalı Akhisar

İşte Avrupalı Akhisar

05.09.2018 - 21:18 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Ligi J Grubu’nda İspanya’dan Sevilla, Belçika’dan Standard Liege ve Rusya’dan Krasnodar ile mücadele edecek olan yeşil siyahlılar UEFA’ya 22 kişilik kadroyu bildirdi

İşte Avrupalı Akhisar

Tarihinde ilk kez katılacağı UEFA Avrupa Ligi’nde J Grubu’ndaki ilk maçta 20 Eylül Perşembe günü Rus temsilcisi Krasnodar’ı ağırlayacak olan Akhisarspor UEFA kadrosunu açıkladı. Teknik Direktör Safet Susic’in belirlediği listede şu isimler yer aldı: “Milan Lukac, Halil Yeral, Fatih Öztürk, Avdija Vrsajevic, Miguel Lopes, Mustafa Yumlu, Dany Nounkeu, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş, Bilal Kısa, Aykut Çeviker, Helder Barbosa, Eray Ataseven, Güray Vural, Onur Ayık, Onurcan Güler, Abdoulwhaid Sissoko, Filipe Josue, Elvis Manu, Adrien Regattin, Antonio Serginho, Yevhen Seleznyov.”

Haberin Devamı

Kasasını dolduracak

UEFA, yeni sezon öncesi kupanın katılım payı ve primlerine zam yaptı. Katılım payı 2 milyon 600 bin Euro’dan 2 milyon 920 bin Euro’ya yükseltildi. 22 milyon 660 bin lira tutan bu para, 14 Eylül’de kulüp hesabına geçecek. Kupada gruplarda galibiyet ödülü 570 bin Euro, beraberlik için verilen ödül miktarı ise 190 bin Euro’ya çıkarıldı. Yeşil siyahlı ekip grubundan lider olarak son 32 turuna çıkarsa 1 milyon Euro, ikinci olursa 500 bin Euro daha kazanacak. UEFA, son 32 takım arasına kalan her ekibe ayrıca 500’er bin Euro daha ödül dağıtacak. Son 16 turu bonusu 1.1 milyon, çeyrek final 1.5, yarı final 2.4, final 4.5 milyon, şampiyonluk ödülü ise 4 milyon Euro olarak belirlendi.

Haberin Devamı

BokIla’ya af geldi

Akhisarspor’da yaz döneminde kulüp bulması istenen ancak hiçbir takıma transfer olmayan Hollandalı futbolcu Jeremy Bokila, affedildi. 2016-17 sezonunun devre arasında Eskişehirspor’dan alındıktan sonra geçen sezon Romanya’da Cluj ve Dinamo Bükreş’e kiralık verilen 30 yaşındaki futbolcunun lisansı çıkarıldı. Daha önce altyapıyla çalışan Bokila, A takım kadrosuna yeniden dahil olup takımla antrenmanlara çıkmaya başladı. Sezon başında kulüp bulması istenen ama hiçbir takıma transfer olmayan Ioan Hora’nın ise lisansı yenilenmedi.