Ege İTO heyeti Gürcistan’da

İTO heyeti Gürcistan’da

16.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş başkanlığındaki 25 kişilik İTO heyeti, Gürcistan’da, ticari ilişkilerin geliştirilmesine çalışıyor.

İTO heyeti Gürcistan’da

Dört günlük gezinin ilk gününde Acara Özerk Bölgesi Başkanı Levan Varshalomidze, İTO heyetini yemekte ağırladı. Geceye; Sağlık Bakanı Levent Antadze, Finans ve Maliye Bakanı Vaja Bolkvadze, Milli Eğitim Bakanı Gia Abuladze ve Tarım Bakanı Emzar Dzirkvadze de katıldı.
Varshalomidze, İzmir’e iki kez geldiğini, kenti gördükten sonra ufkunun geliştiğini söyledi. Varsholomidze, “Çok sevdiğim ve beğendiğim İzmir’le daha derinlikli işbirliği kurmak istiyoruz” dedi. Heyete, üç yılda yapılan alan, çarşı düzenlemeleri, eski Batum restorasyonlarıyla, İTO tarafından Pasaport için de önerilen ışık-su, lazer-müzik gösterilerinin bir benzeri sergilendi. Gezi, Acara Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki toplantı, liman ve liman ziyaretleriyle devam etti.


ABD’li fuar organizatörleri ‘tüyo’ verecek
Dünyanın en ünlü gıda fuarlarından biri olan, ABD’deki ‘Fancy Food&Confection Show’un organizatörü National Association for Specialty Food Trade (NASFT) firmasının temsilcileri Erik Maas ve Cherif Moujabber, bu akşam Ege İhracatçı Birlikleri’ne konuk olacak. İkili, İzmir’de gıda imalatı ve ihracatı yapan firmaların, ABD’de nasıl daha iyi iş yapabilecekleri konusunda seminer verecek. NASFT, ABD’nin, şekerleme ve gurme gıdalar konusundaki ticaretini geliştirmek amacıyla oluşturulumuş, kar amacı gütmeyen bir kuruluş...



Su ürünleri sektörü bugün Kültürpark’ta
Türkiye’nin tek su ürünleri fuarı olan ‘Future Fish Eurasia Uluslararası Su Ürünleri İhracat ve İşleme, Akuakültür ve Balıkçılık Teknolojileri Fuarı’, bugün Kültürpark’ta açılacak, 18 Eylül’e kadar sürecek. 300’ün üzerinde yerli ve yabancı firma katılacak. Taze ve işlenmiş su ürünleri, yem ve otomatik yemleme sistemleri, akuakültür ekipmanları, su ürünleri işleme ve abalaj makineleri, soğutma sistemleri, buz makineleri, aşı, ilaç ve dezenfektanlar gibi, su ürünleri sektörünün ihtiyaç duyduğu ürünler sergilenecek.


Fazla yolcu ceza puanı 10’a çekildi
Şehirlerarası bölünmüş yollarda azami hız sınırını 90 kilometreden 110 kilometreye çıkaran yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanvekili Hilmi Kurtoğlu, “Duble yollarda minibüslerin ve otobüslerin hız limitleri 90’a, kamyonet-kamyon ve çekici cinsi araçların limitleri 85’e, traktörlerin 40’a yükseltildi. Tehlikeli madde taşıyan, arızalı bir aracı çeken araçların ve iş makinelerinin hız limitleri ise değişmedi” dedi.
Taşıma sınırının üstünde yolcu alan araçlara uygulanan ceza puanını da yarı yarıya düşürüldüğüne dikkat çeken Kurtoğlu, “Fazla yolcu alan sürücülere 20 ceza puanı uygulanıyordu. Yeni yönetmelikle 10 ceza puanı kesilecek. Bu, şoför esnafını sevindiren bir karar olmuştur. Daha önceden 5 kez ceza alan şoförün 100 ceza puanı doluyordu. Bu, zor şartlarda şoförlük yapan esnafı mağdur ediyordu. Yeni uygula-mayla şoför esnafı rahat-layacak” diye ko-nuştu.

Ontur’da 2011 rezervasyonu şimdiden yüzde 70’i buldu
11 yıldır hizmet veren Ontur Otel zincirlerinin başına geçen genç genel müdür Serkan Aksu, şimdiden önümüzdeki yaz için kolları sıvadı. İskenderun, İzmir ve Çeşme’den sonra önümüzdeki ay Ankara’da şube açacaklarını söyleyen Aksu, gerek konumu gerekse kalitesiyle Çeşme Ontur Otel’in, gözbebekleri olduğunu söyledi. Çeşme’de 10 yıl önce yüzde 30 olan turist yoğunluğunun, şu anda çok azaldığını ve yerli pazara yönelindiğini söyleyen Aksu, şöyle konuştu:
“Çeşme’nin denizi, rüzgarı, eğlence hayatı, konumu her şeyi çok güzel. Turist azlığını tanıtım eksikliğine bağlıyoruz. Çeşme’de herkesin, elini taşın altına koyması lazım. Ontur Ailesi olarak önümüzdeki yıl için yapılan pazarlamalar sonucu Çeşme’ye ciddi anlamda turist getiriyoruz. Mayıs ve eylül ayları arasında Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Slovakya gibi Avrupa Birliği’ne ikinci dönem giren ülkelerden gelen turistlerle doluluk oranımız şimdiden yüzde 70’i buldu.” ‘Her şey dahil’ sistemine geçtiklerini söyleyen Aksu, “Böyle devam edeceğiz. Satış sonrası hizmette de elimizden geleni yapıyoruz. En güzel tanıtım, misafirlerimizin yaptığı tanıtımdır” dedi.


Çatılara renkli çözümler
Türkiye’nin en büyük yalıtım ve çatı kaplama malzemesi üreticilerinden BTM’nin, çatılara yalıtım çözümü olarak geliştirdiği BTM Shingle, yapılara farklı ve estetik görünüm kazandırıyor. Geniş renk ve desen seçeneği sayesinde binaya uyumlu seçimler yapılmasına olanak da sağlıyor. Yurtiçi Satış Müdürü Orkun Ürkmez, BTM Shingle’ın; akma, yıpranma gibi sorunlara karşı kesin çözüm olduğunu, hafif yapısı sayesinde binalara yük getirmediğini söyledi, “Kolay monte ediliyor, uzun yıllar bakım-onarım gerektirmiyor” dedi.


Çilek ve vişne bir arada
Tukaş’ın çilek ve vişne reçelleri, yeni tasarlanan kase görünümündeki kavanozlara konuldu, ‘Tukaş Reçellik’ içerisinde yeni ürün ikilisi olarak satışa sunulmaya başlandı. Firma yetkilileri, “Bol taneli, yoğun meyveli Tukaş ürünleri, tüketicilere ev yapımı reçel lezzetini sunuyor. Şimdi en sevilen iki reçeli çilek ve vişne, 360 ve 800 gramlık kavanozlarda... Yeni tasarlanan, pratik ve dekoratif ambalaj ‘Tukaş Reçellik’ sayesinde, kahvaltı sofrasında ayrıca reçel kasesi kullanmaya gerek kalmayacak” diye konuştu.