Ege İyi ki varsın arkadaşım!

İyi ki varsın arkadaşım!

14.01.2024 - 00:40 | Son Güncellenme:

İzmir’de yüzde 90 görme kaybı bulunan lise öğrencisi Melis Şen için arkadaşları seferber oldu; her biri farklı dersten seçtiği konuyu seslendirerek kitap hazırladı.

İyi ki varsın arkadaşım

NEVRA UÇKAÇ İZMİR DHA - İzmir’de lise öğrencileri, doğuştan yüzde 90 görme kaybı bulunan okul arkadaşları Melis Şen (15) için eğitim gördüğü ders kitaplarını seslendirdi. Her öğrenci, Melis’in daha rahat bir şekilde ders çalışabilmesi için farklı dersten seçtiği konuyu seslendirdi. Eğitim aldığı dersleri öğrenci arkadaşlarının sesinden dinleyen Şen, bu desteğin kendisi için çok önemli olduğunu belirtti. Sınıf arkadaşlarıyla çok iyi anlaştığını ve onların desteği sayesinde hiç zorlanmadığını dile getiren Şen, “Önceden annem kitaplarımı okuyordu. Sesli kitapta daha hızlı çalışıyorum. Liseden sonra da hukuk ya da psikoloji okumak istiyorum” dedi. 

Haberin Devamı

‘Kabul gördü’

Küçük yaşta geçirdiği bir kazanın ardından sağ gözünü kaybeden anne Tuna da, “Evdeki bütün düzeni ona göre kurduk. Hiçbir şeyin yerini değiştirmiyoruz. Aradığında bulabilsin, ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilsin diye dikkatli davranıyorum. Kızımla benzer kaderi yaşıyoruz. Arkadaşlarının verdiği destek duygulandırdı” diye konuştu. 

Kipa 10. Yıl Anadolu Lisesi felsefe öğretmeni Zehra Turan ise, Melis’in çok çalışkan bir öğrenci olduğuna dikkat çekti, “Melis ilk geldiğinde çok çekingendi. Daha önce ortaokulda kaynaştırma öğrencisiymiş ama lise daha başka bir yer. Aidiyet duygusu gelişti. Kabul gördü, değerli hissetti. Mutlu hissettiğini söyledi” ifadesini kullandı.