Ege 'İzmir, e-ticaretin merkezi olacak'

'İzmir, e-ticaretin merkezi olacak'

03.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, “PTT’nin yeni nesil uluslararası e-pazar sistemi ile kente değer katacağız” dedi

İzmir, e-ticaretin merkezi olacak

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, PTT’nin İzmir merkezli başlattığı e-ticaret faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Projenin birinci fazı olan epttavm.com projesiyle 6 bin 500 tedarikçi firmanın, 9 milyon ürünü, 3 milyon üyeye pazarladığını belirten Kaya, projenin ikinci fazı olan pttTRade.com platformunun da İzmir merkezli kurulduğunu dile getirdi, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

22 Kasım’da başladı

“İzmir’imizi e-ticaret platformunda önemli bir yere getirecek olan pttTRade.com portalı, TBMM BaşkanıBinali Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Mehmet Cahit Turhan ve ilgili paydaşların da katıldığı törenle 22 Kasım’da İzmir Ticaret Odası’nda (İTO) açıldı. e-Ticaret Üssü İzmir, Bilişim ve Ar-Ge Şehri, Dijital Arşiv Kent projeleriyle İzmir’de katma değer yaratılacak. Söz konusu platformda, hizmete başlamasının ilk yılında süratle 10 bin üyelik işleminin gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu portal sayesinde, yurtdışında oluşturulacak yeni pazarlarda, Ticaret Bakanlığı’nın firmalarımıza vereceği teşviklerin de desteğiyle, e-ihracat yapılacak en kapsamlı ve gelişmiş yerli e-ticaret portalı hizmeti sunulacak. Portal üzerinden üyelik, fuar, ürün listeleme, şirket istihbarat ve raporlama, çeviri, dış ticaret danışmanlık, dış ticaret eğitim ve belgelendirme hizmeti gibi hizmetler de verilecek.”

Haberin Devamı

İzmir, e-ticaretin merkezi olacak