Ege İzmir’e 2 yılda 300 milyon dolar!

İzmir’e 2 yılda 300 milyon dolar!

13.01.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, Türkiye’nin dört bir yanından ve yurtdışından konut yatırımcısının İzmir’i tercih ettiğini söyledi.

İzmir’e 2 yılda 300 milyon dolar

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı, kısa süre önce açıklanan Yeni Evim Kampanyası’nın sektöre ivme kazandıracağını belirtti, konut almak isteyenlerin bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini söyledi. İzmir’in hem Türkiye’den hem de yurtdışından talep gördüğünü fakat bu talebe rağmen yeterince konut üretilemediğini belirten Kalı, bu neden konut fiyatlarının her ay artmaya devam edeceğini dile getirdi. İzmir’in yaşam olanaklarıyla birlikte talep gördüğünü ve her yerinin değerli olduğunu kaydeden Kalı, şunları dile getirdi:

Haberin Devamı

‘Konut almanın tam zamanı’

“İzmir’de gücünüzün yettiği ölçüde bir yatırım yapın. Çünkü kentin her yeri çok değerli. Şu anda konut fiyatları çok yükselmiş durumda ve insanlar ev almakta zorlanıyor. Baktığınızda Türkiye’de inşaat sektörü Anadolu’da yüzde 50, İstanbul’da ise yüzde 26 küçüldü. İzmir’de ise bu oran yüzde 11 oldu. Çünkü kent talep görmeye devam ediyor. Konut fiyatları çok yükseldi ve daha da yükselecek. İnşaat maliyetleri 9-10 kat arttı. Bu durum yalnızca enflasyonla açıklanamaz. Farklı nedenler var ve bu artış durmuyor. Hükümetin bu faiz indirimi kampanyasını çok doğru buluyorum. Hem yatırımcılar, hem de müteahhit firmalar açısından faydalı olacaktır. 15 yıl vadeli 0.69 faizle konut edinme kampanyasıyla hükümet bir fırsat oluşturdu. Enflasyonun hızlı düşeceğini düşünmüyorum. Bu dönemde insanlar konutlarını almalı.”

Haberin Devamı

İzmir’in özellikle kuzey bölgesini yatırımlar için yeni hedef olarak belirlediklerini vurgulayan Kalı, “Çiğli’de Wins Blue projemizde 900 bağımsız bölümü teslim ettik. Harmandalı’nda 4 etapta 750 daire yapacağız. Menemen’de 650 dairelik iki etaptan oluşan bir projemiz var. 2023 ve 2024 yılı içinde toplam 3 bin konut üreteceğiz. Bu projelerle ilgili yaklaşık 300 milyon dolarlık bir yatırım planlamamız olacak” dedi.