Ege İzmir’e sığınanlar hayata tutunuyor

İzmir’e sığınanlar hayata tutunuyor

21.02.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir’e gelen depremzede aileler, yeniden bir hayat kurmak üzere hem iş hem de ev arıyor.

İzmir’e sığınanlar hayata tutunuyor

Çiğli ilçesindeki Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Cihannüma Kız Öğrenci Yurdu’na yerleştirilen Kahramanmaraş’ta oturan Ahmet Kalaylı (33), depreme 8 aylık hamile eşi ve 3 çocuğuyla yakalandı. Deprem sırasında vardiyadan döndüğünü ve henüz uyumadığını belirten Kalaylı, “Kıyametin koptuğunu sandık. Yaşadığımız korkuyu unutamıyorum. Kuzenlerimi kaybettim. Evimiz ağır hasarlı olduğu için yıkılacak. Yeni bir hayat kurmak zorundayız” dedi.

Haberin Devamı

Hatay’da depremi yaşayan 4 çocuk annesi Mine Alataş (53) da, tüm hayatlarını geride bıraktıklarını belirtti. Şu an çaresizlik içinde beklediklerini ifade eden Alataş, “Deprem olduğunda uyuyorduk. Kızım ve oğlumla hemen dışarı çıktık. 4 gün geçirdikten sonra trenle İzmir’e geldik. AFAD, bizi buraya yerleştirdi. Bundan sonra gider miyiz, kalır mıyız, bilmiyorum” diye konuştu.

 Bin depremzedeye Çeşme’de iş

Çeşme Belediyesi ve Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB), en az bin depremzedeyi otellerde işe yerleştirmek için harekete geçiyor. Mart ayının ikinci haftasında deprem bölgesinin ziyaret edileceği, ‘Çeşme’de işin hazır’ sloganıyla kurulacak bir çadırda taleplerin toplanacağı açıklandı. ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, dernek üyelerine yazılı bir çağrıda bulunarak, otellerin departman bazında personel ihtiyaç listesinin belirlenmesini istedi. ÇEŞTOB üyelerine gönderilen yazıda, “Deprem bölgesine ziyarete katılmak isteyenler, departman bazında otellerinizin personel ihtiyaç listesi, kariyer çadırlarında oryantasyon içerikli eğitim vermek ve görev almak isteyen gönüllüler belirttiğimiz konularla ilgili talepleri kaydetmeyi başladık, katılımlarınızı bekliyoruz” ifadelerine yer verildi. -İHA