Ege ‘Kadınlarımız ilham kaynağı’

‘Kadınlarımız ilham kaynağı’

17.09.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, tematik kadın forumlarının 4’üncüsünü “Kırsal Kalkınma ve Kadın” başlığıyla Kemalpaşa’da gerçekleştirdi.

‘Kadınlarımız ilham kaynağı’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, cinsiyet eşitsizliğine karşı toplumsal duyarlılık oluşturmak ve ortak akılla mücadele etmek için 30 ilçede başlattığı “tematik kadın forumlarının” dördüncüsü, Kemalpaşa’da düzenlendi. “Kırsal Kalkınma ve Kadın” başlığıyla düzenlenen forumda, kırsal kalkınmada kadının rolü, örgütlenme, tarımda dijitalleşme, e-ticaret, pazarlama gibi konular uzmanlarca masaya yatırıldı. Başkan Tunç Soyer, forum öncesi Kemalpaşa Belediyesi Rekreasyon Alanı’nda kurulan panayır alanını gezdi.

Haberin Devamı

Alanda, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın da stantları kurularak özellikle kadınların meslek edinmesi için teşvik edildi. Forumun açılış konuşmasını yapan Başkan Soyer, “Bizim için kadınların tarımdaki yeri sadece bir işgücünden ibaret değil. Biz kadınları tarım uygarlığının kurucuları ve bugün de hala ilham alınması gereken temel referansı kabul ediyoruz” diye konuştu. Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı da, “Mümkün olduğu kadar kadınlarımızın ekonomik özgürlüklerini kazanması için çalışmalar yapıyoruz” dedi. Açılış konuşmalarının ardından Kırsal Kalkınma ve Kadın forumuna geçildi.

Kooperatifleşme, istihdam

Melek Sarı’nın moderatörlüğündeki forumda; İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı Canan Güllü, Büyükşehir Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Can Yücel Tohum Merkezi Koordinatörü Dr. Pınar Eldem Çulhaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası adına Asiye Koraltan konuşmacı oldu. Konuşmacılar, ayrımcı ve cinsiyetçi yaklaşımlar, kadınların örgütlenmesi ve kooperatifleşme, istihdam ve toplumsal cinsiyet eşitsizliklerine karşı mücadele yöntemlerine yönelik konuları ele aldı.

Haberin Devamı

Eşrefpaşa’da başhekim Yavuz Uçar

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nin Başhekimi Op. Dr. Kadir Devrim Demirel görevini Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Yavuz Uçar’a, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Sertaç Dölek ise Eşrefpaşa Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Arif Kutsi Güder’e törenle devretti. Demirel ile Dölek’e teşekkür plaketi takdim eden Başkan Tunç Soyer, “İyi yönetici olmanın farkı dönüp baktığında en az onun kadar iyi iş çıkaran birisine devretmektir. Gözümüz arkada değil. İzmir’e verdiğiniz hizmetlerden dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Op. Dr. Uçar ise, “Aldığımız bayrağı daha da yükseğe taşıyacağız” ifadesini kullandı.