Ege Kahramanların mirasını ağırladı

Kahramanların mirasını ağırladı

06.09.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Ödemiş Belediyesi, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında Kuvayı Milliye oluşumuna ve Cumhuriyet’in ilk yıllarına damga vuran Celal Bayar, Şükrü Saracoğlu ve Mustafa Bengisu’nun torunlarını ağırladı.

Kahramanların mirasını ağırladı

Başkan Mehmet Eriş, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın torunu Prof. Dr. Akile Gürsoy Şatıroğlu ve eşi Prof. Dr. Güngör Şatıroğlu, Ödemişli merhum Başbakan Şükrü Saracoğlu’nun torunu yazar Tılsım Saracoğlu Yakar ve eşi Yiğit Yakar, Koca Doktor Mustafa Bengisu’nun torunu yazar Sedef Tunçağ ve eşi eski Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ile bir araya geldi. Celal Bayar’ın milli mücadele günlerinde kaldığı Mursallı’da halkın misafirperverliği anısına inşa ettirdiği anıt çeşme ziyaret edildi; Gürsoy Şatıroğlu, dedesinin yaptırdığı çeşmeden su içti. Başkan Eriş, “Tarihimizin şerefli sayfalarında bölgemiz adına, halkımız adına yer almış isimlerimizi unutmadık, unutmayacağız. Onların torunları bizim için ecdadımızın miraslarıdır” diye konuştu.

Haberin Devamı

100. yıl gururu

İlçenin kurtuluşunun 100. yılını dolu dolu bir etkinlik programıyla kutlayan Ödemiş Belediyesi’nin ev sahipliğinde, sevilen isimler coşkulu konserlere imza attı. 3 Eylül’de Göksel, 4 Eylül’de de Onur Akın, Ödemişlilere müzik ziyafeti sundu. Müzik şöleni, yarın akşam 125. Yıl Kültürpark’ta 20.30’da başlayacak Kültür Gecesi ve ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi THM Orkestrası konseriyle sürecek.