Ege Kar kalınlığı 15 santimetreyi buldu

Kar kalınlığı 15 santimetreyi buldu

14.01.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan uyarıların ardından Denizli’de yüksek kesimlerinde kar yağışı kendisini gösterdi.

Kar kalınlığı 15 santimetreyi buldu

Kentin yüksek noktaları beyaza büründü. Denizli Kayak Merkezi’nde gerçekleşen yağışının ardından kar kalınlığı 15 santimetreyi buldu. Kayak severler, sezonun açılabileceği yönünde umutlandırdı.

Haberin Devamı

İzmir teyakkuzda

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin yüksek kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışına karşı teyakkuza geçti. Fen işleri ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Ekipler, Bornova, Bayraklı, Bergama, Çiğli, Karşıyaka ve Menemen’in yüksek mahallelerinde ise kar küreme araçlarıyla müdahaleye hazır.

Yaban hayvanları unutulmadı

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü ekipleri, yılkı atı, kızıl geyik, kurt, tilki, tavşan, domuz, sansar gibi yaban hayvanlarının çok sık bulunduğu Spil Dağı Milli Parkı’nın çeşitli bölgelerine 2 ton ot-yonca ve 200 kilogram ekmek bıraktı. Öte yandan Spil Dağı Milli Parkı’nda karın yağmasıyla kartpostallık manzaralar ortaya çıktı.