Ege Karşıyaka’nın baskaldırısı!

Karşıyaka’nın baskaldırısı!

30.11.2017 - 04:02 | Son Güncellenme:

Sezon başından itibaren büyük sıkıntılar içinde boğuşan yeşil kırmızılılar Karagümrük deplasmanında gol oldu yağdı. Son sıradan kurtulmanın yanı sıra büyük moral kazanan Karşıyaka’da oyuncuların mücadelesi alkış topladı

Karşıyaka’nın baskaldırısı

Fatih Tanfer: Karşıyaka’nın, Altay maçı sonrası bu dengeli ve yürekli futboluyla hiç de mağlubiyeti hak etmediğini belirtmiştim. Karşıyakalı futbolcular birçok soruna rağmen yüreklerini ve terlerini son damlasına kadar akıtıp baş kaldırışı ilan etmişlerdi. Ve devam ediyorlar. Oynadığı oyun tarzında hırs, yeteneğin önüne geçmiş. Bu tarz mücadele ile azim birleşince ortaya iyi bir takım çıktı. Skor ne olursa olsun, oyunu bırakmama anlayışı, Karşıyaka’nın başarısının önemli göstergesidir. Bir de Can Erdem ve Mahmut Temür yeteneklerini ortaya koyunca, işte özlenen Karşıyaka’yı izliyoruz. Halim Okta’yı, Salihlispor’dan tanırım. İyi golcüydü. En önemlisi zeki bir futbolcuydu. Zeki ve akıllı bir teknik adam olduğuna da inanıyorum. Karşıyaka’nın fizik, kondisyon, yetenek ve iyi performansına birde seyircisinin müthiş desteğini de ilave edersek, bu tehlikeli noktalar hızla aşılacaktır.

Haberin Devamı

Bülent Buda: Tüm olumsuz koşullara karşın, pes etmemek, vazgeçmemek onurlu insanlarda görebileceğimiz bir dışa vurumdur. Karşıyaka deplasmanda iki farklı öne geçiyor, sonra bir farkla geriye düşüyor ve yine iki farkla maçı noktalıyor. Bu profesyonellere özgü bir davranıştır. Bu zor günlerin aşılmasına öncülük edenleri ve de onlara eşlik eden tüm takımı kutlamalıyız. Eğer Karşıyaka Futbol Takımı içine düştüğü çukurdan kendini kurtarırsa, bu onur profesyonellerin amatörce savaşımlarının sonucu olacaktır. Bütün Karşıyaka, bu takımın arkasında durmalıdır. Futbolcuların elbette paraya ihtiyacı var. Ama daha çok takdir edilmeye, sevilmeye gereksinimleri var.

İsmail Özelçinler: Karşıyaka’nın içinde bulunduğu mali sorunlar, doğal olarak takımı ve futbolcuları olumsuz yönde etkiliyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen futbolcuların sahada gösterdikleri onurlu mücadeleyi takdir etmemek mümkün değil. Bir kez daha tekrarlıyorum. Yeşil kırmızılı futbolcuların kalitesi asla tartışılmaz. Eğer mali sorunlar olmasa, Karşıyaka zirve mücadelesinin en önemli takımlarından biri olurdu. Deplasmanda alınan Karagümrük galibiyeti de bunun en iyi kanıtlarından biridir.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Karşıyakalı gençlerin gösterdikleri performans, akıttıkları ter ve 5 gollü harika bir geri dönüş. İçinde bulundukları her türlü zorluklara rağmen sahaya çıkıyorlar aslanlar gibi mücadelelerini veriyorlar. Aldıkları 3 puanla adeta sıçrayışa geçtiler. Sahada verilen bu hırslı mücadele masa başında da gösterilmelidir. Bu koca çınarın tekrardan ayağa kalkması için harcanan mesai ile ligin ikinci yarısında daha güçlü ve diri bir Karşıyaka izleyebiliriz. Yine de bu gençlerin verdikleri bu onurlu ve anlamlı mücadele için onları ayakta alkışlıyorum.