Ege Kiracı olduğu ev yandı hayatı kabusa döndü

Kiracı olduğu ev yandı hayatı kabusa döndü

14.03.2017 - 04:50 | Son Güncellenme:

Balıkesir’den İzmir’e gelen Mehmet Günay’ın hayatı, bir yangınla kabusa döndü. Ev sahibi ve arkadaşının ailesinin açtığı davalarla uğraşan Günay, zor günler geçiriyor.

Kiracı olduğu ev yandı hayatı kabusa döndü

Balıkesirli 35 yaşındaki Mehmet Günay, iş kurmak için bir süre önce İzmir’e geldikten sonra geçen yıl Bozyaka Mahallesi’nde bir ev kiraladı. Kredi çekip tekstil işiyle uğraşmaya başlayan Günay, kazancıyla yaşamını sürdürdü hem de borçlarını ödemeye başladı. Arkadaşı Mazlum Bakır (28) ile onun kız arkadaşı Rabia K.’yı (22) evinde konuk eden Günay, çifte evinin bir odasını verdi. Günay’ın çifte verdiği odadaki prize takılı elektrikli ısıtıcı yangına neden oldu.

Haberin Devamı

Ev sahibi 25 bin TL istedi

Günay, dumanı fark edip uyandı, arkadaşlarının da evden çıkmalarını istedi. Rabia K.’nın içerde kaldığını gören Günay, denemelerine rağmen eve giremedi. İtfaiye ekipleri, genç kızı alevler arasından aldı. Hastaneye kaldırılan 3 arkadaştan Günay ve Bakır taburcu edildi. Bir süre yoğun bakımda kalan Rabia K., daha sonra taburcu edildi. Yanan evde inceleme yapan bilirkişi, yangının prize takılı elektrikli ısıtıcıdan başladığını, evdeki maddi hasar kaybının 25 bin TL, eşyalarda oluşan maddi hasarın ise 15 bin TL olduğunu belirledi. Bunun üzerine ev sahibi İlyas Akbaba, Mehmet Günay’a, dava açıp evde oluşan hasar nedeniyle 25 bin TL’yi istedi. Rabia K.’nın ailesi de yangında ihmal olduğu ve kızlarının dışarıya çıkartılmadığı gerekçesiyle Mehmet Günay ile arkadaşı Mazlum Bakır hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Dairede ruhsat yok iddiası

İşini de kaybettiğini belirten Mehmet Günay, “Arkadaşlarıma evimi açarak iyilik yaptığımı düşündüm. Ancak hayatım karardı” dedi. Günay, evin iskan ruhsatı olmadığını yangından sonra öğrendiğini belirtti; “Ne ev sahibinin talep ettiği parayı, ne çektiğim krediyi ödeyecek durumum yok” dedi.