Ege ‘Konutta beklenti farklı’

‘Konutta beklenti farklı’

13.12.2020 - 00:02 | Son Güncellenme:

İzmir’in inşaat sektöründeki temsilcileri, kış koşulları, uzaktan eğitim ve evde çalışma sistemi nedeniyle evde geçirilen sürenin arttığına dikkat çekti, kentsel dönüşüme harekete geçilmesi çağrısı yaptı.

‘Konutta beklenti farklı’

Depremin ardından konutlarda beklentinin arttığına vurgu yapan Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, “İnsanlar daha müstakil veya sosyal anlamda da donanımlı doğal projelere yönelmeye başladı. Deprem yönetmeliğine uygun yeni binaların önemi de arttı” dedi.

Haberin Devamı

‘Planlar önemli’

Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı, deprem tehdidi nedeniyle yapı denetimi yapılmış ve deprem yönetmeliğine uygun konutta oturmak isteyenlerin sayısının arttığına dikkat çekti, “Yalnızca binanın yapısal olarak sağlam olması yetmiyor, zeminin de inşaat yapımına uygun olması önem taşıyor. Hem bina, hem de zemin etütleri konusunda denetimlerin yapılarak uygun bölgelerde şehir planlarının revize edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Coordinat Yapı Kurucu Ortağı Onur Durmuş, kent merkezinden şehir dışına doğru hareketlenme olduğunu kaydetti, “Önümüzdeki yılın ikinci yarısında, yeni sezonla birlikte konut piyasası daha da canlanacaktır” dedi.

FCTU Profesyonel Bina Tesis Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Hakan Akıncı da bu dönemde herkesin daha bilinçli olması gerektiğini vurguladı.