Ege KRİZ ZİRVESİ İZMİR’DE

KRİZ ZİRVESİ İZMİR’DE

23.11.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Beş ana sanayi dalının önde gelen temsilcileri, önümüzdeki hafta bir araya gelecek. İki gün boyunca bunalımı fırsata dönüştürmenin yolları aranacak

KRİZ ZİRVESİ İZMİR’DE

Her şey masaya yatacak
İZMİR’DE 27-28 Kasım tarihleri arasında, 12’nci Girişim ve İş Dünyası Zirvesi yapılacak. Türk ve dünya iş çevrelerinin önde gelen isimleri, “Küresel kriz ve sonrasında yeni fırsatlar nasıl yaratılır” sorusunun yanıtını arayacak.

Çözümler ortaya konulacak ZİRVEDE, ekonomisinin can damarı olan tekstil, otomotiv, bilişim, tarıma dayalı gıda ve lojistik sektörlerinin temsilcileri, zor durundaki ekonomiyi enine boyuna tartışacak. Yeni açılımlar ve çıkış yolları ortaya konulacak.

Hollandalılarla sıcak temas
TÜRK Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu tarafından (TURKONFED) düzenlenen zirvede, “KOBİ’lerde dönüşüm” konusu da ele alınacak. Toplantılara, Hollanda dış ticaret bakanı ve Hollandalı 200 işadamı da katılacak, yatırım imkânları görüşülecek.

İzmir’de dev kriz zirvesi

TÜRKONFED tarafından düzenlenen 12’nci Girişim ve İş Dünyası Zirvesi, 27 ve 28 Kasım’da Swissotel Grand Efes’te yapılıcak. Küresel kriz sürecinin ve KOBİ’lerde dönüşümün irdeleneceği zirveye 200’e yakın yabancı konuk da katılacak

İzmir, dev bir organizasyona daha ev sahipliği yapacak. Türkiye’nin en büyük gönüllü işadamı örgütü Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nca (TÜRKONFED) düzenlenen 12’nci Girişim ve İş Dünyası Zirvesi, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İZSİAD) ev sahipliğinde 27 ve 28 Kasım’da Swissotel Grand Efes’te gerçekleştirilecek. Ana konusu “KOBİ’lerde dönüşüm” olarak belirlenen zirvede, ‘küresel kriz süreci ve sonrasında yeni fırsatlar’ da ele alınacak. Zirveye, Hollanda Dış Ticaret Bakanı Frank Heemskerk ve beraberindeki 200 kişilik işadamı da katılarak, Türk iş dünyasıyla yatırım imkanlarını görüşecek.

Sektörler masaya yatırılacak
Zirvenin ilk günü, “Küresel kriz süreci ve sonrasında yeni fırsatlar” konulu eşzamanlı toplantılar yapılacak. “Tekstil ve hazır giyim sektörü-krizi fırsata dönüştürmek” başlıklı oturumun moderatörlüğünü Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Başkanı Nedim Örün yapacak. Dış Ticaret Müsteşarlığı Tekstil Daire Başkanı Bilal Sürücü, Dünya Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Vasilis Masselos, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Kahraman Öztürk, İstanbul Hazır Giyim Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Tekstil Araştırma Derneği Başkanı Prof. Işık Tarakçıoğlu konuşmacı olarak katılacak.
“Otomotiv ve yan sanayi-Kriz ve çözüm önerileri” başlıklı oturumun moderatörlüğünü Otomotiv Sanayi Derneği Genel Sekreteri Prof. Ercan Tezer üstlenecek. Sanayi Bakanlığı Sanayi Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Altınsoy, Martur A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Altun, BMC Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Demirpençe, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Tarık Taşar ve Hayes Lemmerz Jantaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim konuşmacı olarak yer alacak.
Moderatörlüğünü Ege Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu’nun yapacağı “Bilişim sektörü-Türkiye’de yeni fırsat” oturumuna konuşmacı olarak Devlet Planlama Teşkilatı Bilgi Toplumu Dairesi Başkanı Recep Çakal, Netsis Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ihlamur, Microsoft KOBİ’lerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Münir Kundakçı, Dünya Fütüristler Türkiye Başkanı Alphan Manas ve Nortel Netaş Genel Müdürü C. Müjdat Altay katılacak.
Moderatörlüğünü Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu’nun yapacağı “Tarım ve tarıma dayalı gıda sanayi-İnovasyon” oturumuna konuşmacı olarak Kristal Yağları Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Baran, Dimes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Diren, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Reis Gıda Başkanı Mehmet Reis katılacak.
“Lojistik sektörü-Dünyada ve Türkiye’de gelişmeler”in moderatörlüğünü ise İzmir Liman İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Satıcı üstlenecek. Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Tamer Dinçşahin, İnci Lojistik Genel Müdürü Emrah Gezgin, Borusan Lojistik Genel Müdür Kaan Gürgenç ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Lojistik Dairesi Başkanı Kaan Sürmeli konuşmacı olarak yer alacak.

KOBİ’lerde dönüşüm tartışılacak
Zirvenin ikinci günü ise “KOBİ’lerde dönüşüm” masaya yatırılacak. Açılış konuşmalarını İZSİAD Başkanı İlknur Denizli, BASİFED Başkanı Hüseyin Porsuk, Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, TÜRKONFED Başkanı Celal Beysel, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Vali Cahit Kıraç yapacak.
Moderatörlüğünü eski Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Doç. Dr. Doğan Cansızlar’ın üstleneceği “Krizle yaşamak” konulu oturumda Yaşar Holding CEO’su Dr. Mehmet Aktaş, TAV Holding CEO’su Dr. M. Sani Şener, Alarko Holding Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu ve Vestel İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül yer alacak. Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul ve Prof. Dr. Erol Taymaz da öncesinde birer konuşma yapacak.

96 derneği barındırıyor
Urfa’dan Samsun’a, Elazığ’dan Bursa’ya kadar Türkiye’nin dört bir yanından 96 iş dünyası derneğinin, 9 federasyon çatısı altında toplandığı TÜRKONFED; 208 milyar dolar iş hacmiyle, 1 milyonu aşkın kişiye istihdam sağlıyor.
Kriz ortamında bir umut
TÜRKONFED Başkanı Beysel, 12 yıldır yapılan zirvede her sene bir konunun ele alındığını ve yıl boyunca tartışılıp, bir akademisyen tarafından rapor haline getirildiğini söyledi. Beysel, “Bu sene KOBİ’leri seçtik. Üyelerimizin yüzde 98’i KOBİ. 10 bin üye KOBİ’miz arasından 24’ü seçildi. Seçim, başarı kriterlerine göre yapıldı. Hazırlanan rapor zirvede sunulacak. Bu çalışma aynı zamanda kriz ortamında umudun da devam ettiğinin bir göstergesi olacak” dedi.