Ege Kültür sanat hayatı etkileyici

Kültür sanat hayatı etkileyici

26.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik için ilçeye gelen yazar ve şair Sunay Akın, programın ardından yaptığı gezide, bölgenin kültürel zenginliklerinden çok etkilendiğini dile getirdi.

Kültür sanat hayatı etkileyici

Kuşadası Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları yapılan Çalıkuşu Evi, Türk Kahvesi Evi, Ege Mutfağı Evi ve Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı tarafından işletilen Kuşadası F. Özel Arabul Kültür Merkezi’ni dolaşan Akın, “Kuşadası’nda çok güzel işler yapılıyor. Aydın, entelektüel insanlar büyük bir özveriyle bilgi birikimlerinden harika bir hafıza oluşturmuş. Bunları gerçek ve doğru anlamı ile müzeye dönüştürmek gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Mikro münyatür sergisi

Daha sonra Çalıkuşu Evi’nde faaliyet gösteren Kuşadası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (KUŞAKK) üyeleri ile biraraya gelen Akın, kooperatifin çalışmalarıın çok yaratıcı olduğunu ifade etti. Dünyanın 3’üncü, Türkiye’nin ise ilk Mikro Minyatür Sergi Alanı’nına da uğrayan Akın, mikro heykeltıraş Necati Korkmaz tarafından hazırlanan 40 eserin benzersiz olduğunu kaydetti.