Ege Menemenspor’un desteğe ihtiyacı var

Menemenspor’un desteğe ihtiyacı var

21.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Geride bıraktığımız sezonda zirve yarışından bir an olsun kopmadan TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta şampiyon olan ve Spor Toto 1. Lig’e çıkan sarı lacivertlileri değerlendiren yazarlarımız, “Menemenspor’da hayal, gerçeğe dönüştü. Şimdi de daha büyük işlere imza atmak için önlerindeki fırsatı en iyi şekilde kullanmaları gerekiyor” dedi

Menemenspor’un desteğe ihtiyacı var

- Menemenspor’un 2018-2019 sezonunun genel değerlendirmesini yapar mısınız?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Bu yazının ana metnini ister kahır mektubu deyin, ister iç çatışma deyin, isterse hesaplaşma deyin. Menemenspor Spor Toto 1. Lig’e çıkarak inanılmaz bir başarı elde etti. Sakarya, Samsun, Kastamonu, Urfa gibi büyük yatırımlar yapan kulüplerin önünde şampiyon olarak bir üst lige çıktı. Derler ya hevesi kursağında kaldı. Sevinmeye bile fırsat kalmadan iç çekişmeler, kongreler, kayyum sesleri, Menemen’de öne geçti. Biz kendimizi asla mahkemelerin yerine koyamayız. Kim haklıdır kim haksızdır adaletin vereceği karardır. Yorumlarımızı yaparken de haddimizi aşmayız. Bizim değerlendirmemiz Menemen’deki sezon başlamadan yaşanan bir tabirle korku filminin sonuçlarını değerlendirmekle mükellefiz. Keşke bunları yaşamasaydık. Geçen gün bir Menemenspor taraftarının bana söylediği gibi “Sevincimizi bile yaşayamadık” ifadesi bugünkü tablonun kısa bir tarifidir. Umarım yüce adalet haklıyı haksızı en kısa zamanda ayırır ve Menemenspor başta Pasolig sistemlerinin kurulması olmak üzere birçok sorununun üstesinden gelir ve öncelikle maçlarını Menemen’de oynama şansını elde eder. Üzülerek görüyorum ki bütün bu sorunlar ortada ve çözüm gerekirken bu çekişmeler her şeyin önüne geçiyor. En kısa zamanda çözüm bulunur, ortak akıl öne geçer ve yeni sezon için hazırlıklara başlanılır.
Bülent Buda: Kaleci Necati’den en uçtaki büyük kaptan Mustafa Şen’e kadar tüm oyuncu kadrosu olağanüstü bir iş başardı. Büyük yatırımlar yapan rakiplerini sollayarak büyük bir özveri ve destekle şampiyon oldular. Kim nederse desin bu şampiyonluğun baş mimarı asla vazgeçmeyen, mücadeleci yapısıyla Tahir Şahin’dir. Yineliyorum, büyük iş başardılar, zorlukları aştılar, yılmadılar. Bu uğurda görev yapan herkesi kutlamak da bizler için bir görevdir.

Haberin Devamı

- Yeni sezonda sizce Menemenspor nasıl bir transfer politikası izlemeli?

Fatih Tanfer: Mehmet müdürüm soruyu sordu. Bülent abimin yanında bu soruya soruyla cevap verdim. Futbolcuların yerinde siz olsanız bu kadar belirsizlik içinde olan Menemenspor’un teklifini kabul edip sözleşme yapar mısınız? Asıl sorunun cevabı şu olmalıdır. Menemen’de futbolla ilgili herkesin gözle görünen kaos ortamının ortadan biran evvel kalkmasıdır. Veli Çetin Göztepe’ye gitti. Mustafa Şen ve diğer oyunculardan da ayrılanlar oldu. Transferde Altındağ Belediyespor’dan Barış’ın ve son olarak da aslında çok yetenekli olduğunu bildiğim geçen sezon Manisa Büyükşehir’de oynayan Sivasspor’dan Cem Özdemir’in alınması takım adına olumlu gelişmelerdir. Tahir başkan ilk önce Abdullah Ercan’la anlaştı. Fikret bey devreye girdi Koray Palaz’la anlaştı. Ardından mahkeme kararları ve yeni gelen Başkan Uysal bey ve yönetimi sonunda Ramazan Kurşunlu’da karar kıldı. Acı ama gerçek. Transfer ayı başlamadan 3. teknik direktör değişikliği. Eldeki oyuncu verilerini hiçbirimiz bilmiyoruz. Kimler gitti, kimler kaldı. Bu belirsizlik içinde fikir beyan etmek zor. Bülent abimin çok sevdiğim bir sözü vardır, “Karanlık odada siyah kedi aramaya benzer”, ortalık aydınlansın, sorunlar çözülsün bu soruya cevap vermek daha doğru bir yaklaşım olur.

Haberin Devamı

Bülent Buda: Şampiyonluğun sevincini doyasıya yaşayamadan olan bitene bakar mısınız?

Haberin Devamı

Millet birbirini ısırmak için bu kulübe köstek olmak için fırsat kolluyor. Büyük bir birliktelik, çoğalma beklenirken bir bakıyorsunuz birbirinin ayağını kaydırmak için insanlar köşe başlarını tutmuş. Şampiyon takımdan giden futbolcular var. Zorlukla yeni bir teknik adamla anlaşma yapıldı. Bir program ortada görünmüyor. Böylesine sisli, bulutlu ortamdan nasıl bir çıkış olacak. Spor Toto 1. Lig’de öylesine tutunmak kolay iş değil. Görünen o ki Menemenspor’u güzel bir şampiyonluğun ardından çok zor günler bekliyor.