Ege Misler gibi Karaburun!

Misler gibi Karaburun!

21.01.2024 - 00:40 | Son Güncellenme:

Karaburun Belediyesi’nin bu yıl 6. kez düzenlediği Nergis Festivali kapılarını açtı. Dillere destan nergis çiçeğini tanıtma fırsatı veren festival, kent ekonomisine de canlılık getirdi.

Misler gibi Karaburun

Yarımada’ya özgü nergisin kokusu tüm Türkiye’yi sardı. 6. Karaburun Nergis Festivali başladı. Hikayesiyle dillere destan nergis çiçeğini tanıtma fırsatı veren festival kapsamında otel ve pansiyonlar doldu. Stantlar kapışıldı. İki gün boyunca açık kalacak stantlar, isteklilere karne hediyesi ve şimdiden 14 Şubat armağanı için alışveriş fırsatı sundu. Kortej ve bando renkli yürüyüşleriyle, ateş gösterileriyle festival müdavimlerine ilginç anlar yaşattı.

Haberin Devamı

Konserler, dinletiler, performanslar, gösteriler, söyleşiler, yarışmalar ve nergis satış stantlarının yanısıra yöresel ürünlerin ve yemeklerin sunulacak. Açılış törenine katılan Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, “Karaburun Akdeniz’in en büyük koku bahçesidir. Bu tek başına şahane bir özellik. Bir şehri, dünya markası yapacak mirastır. Geçen yıl 496 bin nergis yumrusu dağıtılmış. Bunun önümüzdeki yıllarda milyonlara çıkmasını diliyorum. Be göreceksiniz nergisin ihracatını başlatacağım. Bizim için 5 yıl mutfakta, altyapı yatırımlarımlarıyka geçti. Şimdi ziyafet çekme zamanı. Böylesi güzellikleri daha da ön plana çıkaracağız” diye konuştu. Geçen yıl 200 bini aşkın kişiyi ağırlayan organizasyona, bu yıl 350 bin kişinin katılımı bekleniyor.

Haberin Devamı

Misler gibi Karaburun

‘Kabuğumuzu kırdık’

Başkan İlkay Girgin Erdoğan da, “Karaburunumuz geçen bir kaç yıla kadar değerini bulmamış saklı bir cennetti, fakat Tunç başkanımızla bu kabuğu kırdık. Tanıtımda Türkiye’deki yerini aldı. Nergizimiz bizim için çok önemli. Başka yerlerde de yetişebilir ama şu kokuyu başka hiç bir yerde bulamazsınız. Nergis festivallerimizin amiral gemisi, ilçemize, üretici ve esnafımıza da katkısı çok büyük” ifadesini kullandı.

 

Yazarlar