Ege Mucizenin adı UMUT BEBEK

Mucizenin adı UMUT BEBEK

18.05.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Sultan Koçyiğit 4 aylık hamileyken feci bir kaza geçirdi. Haftalarca komada kaldı. İmkansız denilen gerçekleşti, hem o hem de bebeği yaşadı. Felç olan genç kadın doğum yaptı, evladını görünce günler sonra tekrar gülmeye başladı

Mucizenin adı UMUT BEBEK

Ma­ni­sa Sa­rı­göl’ün Kı­zıl­çu­kur Kö­yü’nde ya­şa­yan Sul­tan Koç­yi­ğit (31), geç­ti­ği­miz 2 Ocak’ta ça­lış­tı­ğı De­niz­li’de­ki teks­til fab­ri­ka­sı­na gi­der­ken tra­fik ka­za­sı ge­çir­di. Ser­vis ara­cın­da­ki 17 ya­ra­lı­dan du­ru­mu kri­tik olan­lar ara­sın­day­dı. Ko­lu kop­muş, ka­fa­ta­sı par­ça­lan­mış, bir­çok ke­mi­ği de kı­rıl­mış­tı. Pa­muk­ka­le Üni­ver­si­te­si Has­ta­ne­si’ne gö­tü­rül­dü, “Ha­yat­ta kal­ma­sı mu­ci­ze­ye bağ­lı” de­nil­di
Onu he­men ame­li­ya­ta alan dok­tor­lar, to­mog­ra­fi çe­ki­min­de sür­priz­le kar­şı­laş­tı, 4 ay­lık ha­mi­le ol­du­ğu an­la­şıl­dı. Genç ka­dın ya­şa­sa bi­le be­be­ği­nin dün­ya­ya gel­me­si zor gö­rül­dü. Her iki­sin­den de umut ke­sil­miş­ken, ade­ta mu­ci­ze ger­çek­leş­ti.
Bir ko­lu­nu kay­be­den, felç olan Koç­yi­ğit gün­ler son­ra göz­le­ri­ni aç­tı. 1 Ma­yıs’ta da do­ğum yap­tı. 2 ki­lo 560 gram ağır­lı­ğın­da­ki er­kek be­be­ğe Umut adı ve­ril­di. Umut, onun da ümi­di ol­du. Ko­nu­şa­ma­yan ta­lih­siz an­ne, ev­la­dı­nı gö­rün­ce ka­za­nın ar­dın­dan ilk kez gü­lüm­se­di.

“Aya­ğa kal­ka­cak...” 
Sü­ley­man Koç­yi­ğit, eşi­nin ayak par­mak­la­rı­nı da oy­nat­ma­ya baş­la­dı­ğı­nı, dok­tor­la­rın kıs­mi felç­ten kur­tul­ma ola­sı­lı­ğı­nın yük­sek ol­du­ğu­nu söy­le­di­ği­ni an­lat­tı, “Umut’un sev­gi­siy­le aya­ğa kal­ka­ca­ğı­na ina­nı­yo­ruz” de­di.
Be­yin Cer­ra­hı Doç. Dr. Bay­ram Çı­rak da, “Tıb­bın tüm ola­nak­la­rı­nı kul­lan­dık ama doğ­ru­su­nu söy­le­mek ge­re­kir­se an­ne ve be­be­ği­nin ya­şa­ma­sı, be­be­ğin sağ­lık­lı bir şe­kil­de dün­ya­ya gel­me­si mu­ci­ze­den baş­ka birşey de­ğil” di­ye ko­nuş­tu.