Ege Okuma azmiyle engelleri aştı!

Okuma azmiyle engelleri aştı!

09.09.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

DMD hastası Furkan Murat Aktaş, hayali olan EÜ İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden mezun oldu, ailesi ve arkadaşlarıyla kep attı

Okuma azmiyle  engelleri aştı

İzmir’de ağır kas hastası olarak bilinen Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastası 22 yaşındaki Furkan Murat Aktaş, hayali olan Ege Üniversitesi İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden mezun oldu. Anne ve babasının desteğiyle ilk, orta ve liseyi bitiren DMD hastası genç, 4 yıl önce girdiği üniversite sınavında hayalindeki okul olan EÜ İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümünü kazandı. Oğulları için İzmir’e yerleşen anne baba, yaşamını boğazından rahat nefes alması için açılan trakeostomiyle yatağa bağlı sürdüren oğullarını okula götürerek onunla derse girdi. Aktaş, EÜ Kampüs Alanı’nda düzenlenen mezuniyet törenine tekerlekli sandalyesiyle geldi.
Yıllardır hayalini kurduğu diplomasına kavuşan, cübbe giyerek arkadaşlarıyla birlikte kep atan Aktaş, “Bundan sonraki hedefim mesleğimi yapmak. Şartlar uygun olursa daha da ilerlemek istiyorum” dedi. Aktaş, Kovid-19 sürecinde derslerini evden takip ettiğini ve İngilizce çeviriler yaptığını anlattı. Anne Rabia Aktaş da, “Oğlumu böyle gördüğüm için çok mutluyum” diye konuştu. Baba Yaşar Aktaş ise, “Onun okuması için evimi sattım. Mezun olarak bana tarif edilemez bir mutluluk yaşattı” dedi.