Ege Olmasaydı sonumuz böyle

Olmasaydı sonumuz böyle

23.03.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Son 8 haftaya girilirken kurtuluş umutlarını giderek azaltan Göztepe’de flaş bir ayrılık yaşandı. 2014 yılından bu yana İzmir ekibinin başkanlığını yapan Mehmet Sepil, görevden ayrıldığını açıkladı. Sarı kırmızılıları değerlendiren yazarlarımız, “Sepil’den beklenmedk veda” dedi.

Olmasaydı sonumuz böyle

Bülent Buda: Bu bir maç yorumu değildir. Gidişata canı sıkılan bir futbolcu eskisinin can sıkıntısından türeyen sözcükleridir. Yaşananlar büyük düş kırıklığı. İlk etkili atak Halil’le. Dakika 30. Kendi alanında oynayan bir takım için bayağı rötarlı değil mi? Tribünler ayrışmış. İrfan Can topu her eline alışında ıslıklanıyor. Neler oluyor? Her şey bitti mi? Rakiplerin büyük tribün baskısı altında kaldığı günler ne çabuk geride kaldı? Oyun alanı ile tribünlerde bir kabulleniş. ‘Buraya kadar’ dercesine vazgeçiş. Antalya’daki büyük sevinç sonrası Yılmaz Vural’a, ‘Hoşça kal’ dendikten sonra kaç teknik adam geldi gitti? Niye, neden, niçin? Chelsea Başkanı Abramovich, Göztepe ile ilgileniyormuş. Neden olmasın? Liberal ekonomi, yeni dünya düzeni... Büyük beyinlerin uzaklardan gelip ev sahipliğine soyunduğu zamanlar. Nedeni, yereldeki çöküş, tükeniş. ‘Birileri başımıza geçsin’ kolaycılığı...

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Göztepe’de gündem elbette sayın başkan Mehmet Sepil’in istifa etmesi. Sepil’in Göztepe adına tesisleşme ve girişimleri hakkında yaptıklarını görmezlikten gelmek mümkün değildir. Ancak futbolda hep söylediğim, “Dün yoktur. Bugün vardır” lafı bazen ölçüsünü kaçırıp vefasızlığa dönüyor. Göztepe hak ettiği bir yerde değil. Taraftarının coşkusu, sevgisi onların Türkiye’nin en önemli kulüpleri arasına girmesini sağlıyor. Şahsen tam bu kritik dönemde böyle bir istifayı hiç beklemiyordum. Göztepe A. Ş olduğuna göre Mehmet Sepil’in gelecek adına projeleri vardır. Çünkü öncelikle Sepil, Göztepe taraftarı. Verdiği emeklere, vizyonuna, Göztepe’ye ve Türk futboluna getirdiği yeni bakış açısıyla futbol tarihinde yerini almıştır.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Herkes, Göztepe’deki gelişmelerle ilgili iyi kötü yorum yapacaktır. Fakat bence Mehmet Sepil’in ismi bu camianın değerleri arasına yazılmıştır. Göztepeli taraftar kimseyi günlük, aylık ya da yıllık olarak değerlendirmez. Sepil’in kazandırdığı stat, tesisler ve bıraktığı eşik ortada. Göztepe markasına bir değer de kazandırdı. Belki son zamanlarında başarı skalası düşüktü. Çevresindeki isimler zarar veriyordu ancak ne olursa olsun o stada adımımızı attığımız her an yaşanılan güzel günler zihnimizde olacaktır. Çünkü bu kulüp için taş üstüne taş koyan herkes kalplerde yaşar. Baki olan her zaman kulüplerken kulüplerimiz için çaba gösteren herkes de bizim için değerlidir, değerli kalacaktır. Gemiyi en son kaptan terk eder ama bu sefer öyle olmadı. Temennim büyük fedakarlıklarla bu kulübü Süper Lig’e kadar taşıyan Mehmet Sepil’e bu hazin sonu hazırlayan, yapımda ve yayında emeği geçen en alt kademeden en tepesine kadar hepsinin istifasını sunmasında. Göztepe artık Süper Lig’de uçurumun kenarında yürüyordu, şimdi koşmaya başladı. Skor kaç olursa olsun son düdük çalıncaya dek takımına inananlar, 90 dakika maç izlemeye dayanamayacak hale evrildiler. Yeni bir sayfa ile önce taraftarı kazanıp sonra da başarı çıtasını hep en üste taşımak bir borçtur.

Haberin Devamı

Manisa BŞB’den yeni takviye

Türkiye Basketbol Ligi’nde liderliğini sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyespor, üçüncü yabancı transferini gerçekleştirdi. Manisa ekibi, guard Jack Willem Pagenkopf ile sözleşme imzaladı. 24 yaşındaki oyuncu son olarak Belçika’nın Okapi Aalst takımında 9 maçta 9.3 sayı, 3.1 ribaund, 3.4 asist ortalamalarıyla oynadı.

Lütfen teslim olmayın

Demir Grup Sivasspor deplasmanında maçın son bölümünde yediği golle sarsılan Altay, düşme hattından kurtulamadı. Siyah beyazlıları değerlendiren yazarlarımız “Yola devam edin ve ‘Asla vazgeçmeyeceksin’ özlü sözünden sapmayın” dedi

Bülent Buda: Skora tutunma isteği ile oyuncu değişimlerinde yapılan yanlışlar. Naderi-Kazımcan tamam. Marco-Ahmed Rayan da tamam. Ya ötesi? Pinares ile Rodriguez’in dışarı alınacak günü müydü? Maçın son dakikalarına kadar kusursuz oynayan Lis, İbrahim, Murat üçlüsü, somut iki hatayla maçın yitirilmesinin nedeni oldular. Oysa sezonun belki de en coşkulu dış saha maçı diyebileceğimiz bir günde harika, birinci sınıf bir golle öne geçip uzatmalarda geriye düşmek yıkıcıdır. Siyah beyazlılar, ‘Asla vazgeçmeyeceksin’ özlü sözünden sapmayarak lige tutunma savaşımını kuşkusuz sürdürecektir. Ve Serkan Özbalta. “Sıkıntılarımız var, giderilmiyor. O nedenle ekip olarak istifamızı vereceğiz” Bu ne anlama geliyor sayın başkan? ‘Nasılsa düştük. Benden bu kadar. Giden gider’ düşüncesi mi var sizde de?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Altay’ın Sivas deplasmanındaki maçı sonrası kendi kendime, ‘Verilen emeklere ve oynanan oyuna yazık oldu’ dedim. Başta kaptan İbrahim olmak üzere tüm oyuncular karakterlerini sahaya yansıtıp enerjik ve doğru bir oyun anlayışıyla oynadılar. Sonrasında da 1-0 öne geçtiler. ‘Altay kurtuluş yolunda büyük bir adım attı. Galibiyet geliyor’ derken maçın bitmesine yaklaşık 10 dakika kala Sivas’ın attığı golde birinci yardımcı hakemin ofsayt tespitine rağmen VAR devreye giriyor. Ve golü veriyor. Sonrası çizilen ofsayt çizgisinde Sivaslı oyuncunun önde olduğunu yalnız ben değil tüm Türkiye görüyor. Sonrası Altay’da iyi bir performans sergileyen Murat’ın hatası sonrası gelen Sivas’ın ikinci golü. Kaybedilen de 3 puan oluyor. 

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Futbolun iki yüzü vardır. Bir yeşil alanda izlenilen, diğeri ise saha dışı yaşananlar. İlki, ikincisinin yansımasıdır. Mustafa Denizli sonrası ateşten gömleği giyip Altay ruhunu ve karakterini fark ettiren Serkan Özbalta da Sivasspor maçı sonrası açıklamalar yaptı. Ben bunun basit bir söylem olmadığı görüşündeyim. Özbalta’nın ilk Süper Lig deneyimiydi. Adeta havlu atmış oyuncu profilinden maksimum verimi almayı başardı. Takımı yarışta tutmak ise hiç kolay değildi. Kısa zamanda çok şey kattığı açık. Final niteliğinde zorlu bir etaba giriyor Altay. Artık kazanmak zorunda değil, mecbur. Bazen bu da yetmeyecek ama direnip sezon finaline dek canını dişine takmak gerekiyor. Onlar adına tek dileğim, önümüzdeki sezondan itibaren saha dışının hafta arasında daha az konuşulması.

Kaf Kaf’ta Güraçar etkisi

TFF 3. Lig 3. Grup’ta iddialı başladığı sezonda istikrara aylarca hasret kalıp 3 teknik direktör değiştiren Karşıyaka’da görevi son olarak devralan Erman Güraçar fark yarattı. Güraçar, 8 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik, 1 yenilgi aldı. Galibiyet sayısında meslektaşlarını sollayan deneyimli çalıştırıcı yönetiminde 1.5 yıl sonra 3’te 3 yapan Kaf Kaf, 36 puana ulaşarak rahatladı.

Nazilli’nin başkanı Ünal Önal

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Nazilli Belediyespor’da yapılan olağanüstü genel kurul ile başkanlık görevine beklenildiği gibi Ünal Önal getirildi. Kongrede, geçen ay istifa eden Soner Yelkovan’dan başkanlık koltuğunu devralan Ünal Önal, camiayı bütünleştirici bir rol oynayacağını ifade etti, “Yönetimimden hiçbir kimse, kimseye laf etmeyecek. Şeffaf olacağız” dedi.