Ege Omurilik hasarlarına çözüm sunacak proje

Omurilik hasarlarına çözüm sunacak proje

11.05.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aylin Şendemir’in yürütücü olduğu proje, “Avrupa Birliği M-Era.Net 2021” çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Omurilik hasarlarına çözüm sunacak proje

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Gülgün Şengül’ün de yer aldığı “CRISPR/Cas9 ile Fonksiyonelleştirilmiş Piezoelektrik Sinir Kanallarının Rejeneratif Etkilerinin in vitro ve in vivo Omurilik Hasarı Modellerinde İncelenmesi” isimli proje ekibini tebrik eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Bu yıl da fonlanan toplam 70 proje içinde üç Türk ekip yürütücü olarak destek aldı. Dolayısıyla araştırma ekibimiz gerçekten değerli bir başarıya imza attılar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çalışma hakkında bilgi veren proje yürütücüsü Şendemir de, “Ekibimizin yürüteceği biyomalzeme temelli çalışmada, 2020 yılında Kimya dalında Nobel ödülü alan ‘CRISPR/Cas9’ teknolojisi, omurilik hasarı bölgesine hedefli uygulanarak sinir hasarı tedavi edilecek ve hasar sonucu bölgede oluşan yangı baskılanabilecek. Bu önemli sağlık probleminde çığır açacak bir çözüm getirmesini umuyoruz” dedi.