Ege OSB hayali üç yılda gerçek oldu

OSB hayali üç yılda gerçek oldu

27.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Yağcı, kurulması için 2018 yılından bu yana çaba harcadıkları Mobilya OSB’nin, altyapı çalışmalarının ardından hayata geçeceğini belirtti

OSB hayali üç yılda gerçek oldu

İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası ve mobilya sektöründeki derneklerin ortak projesi Torbalı Mobilya OSB, sektörde katma değerli ihracatın önünü açacak.
Sektörün İzmir’de modern bir OSB’ye kavuşması için yönetime gelir gelmez 2018 yılından bu yana çalıştıklarını anlatan Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 62.6 hektar büyüklüğündeki alanı Mobilya OSB için İzmir Torbalı OSB ilave yeri olarak kesinleştirdi. Bu sanayi alanında toplam 64 firmamız faaliyet gösterecek. 2021 yılında mobilya ihracatının 4.5 milyar dolar bandına yükseleceğini öngörüyoruz. 2023 yılı için belirlediğimiz 6 milyar dolarlık hedefimize ulaşmada Torbalı Mobilya OSB’nin büyük katkısı olacak” dedi.

Haberin Devamı

Destekçilere teşekkür

Üç yıl gibi kısa bir sürede yatırıma hazır hale gelerek projenin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Sayın Ender Yorgancılar’a teşekkürlerini ileten Yağcı, “Mobilya sektörümüzün ithalatçılarını gönül rahatlığıyla ağırlayabileceği, showroomların olacağı, eğitim merkezi, sosyal tesisleri bulunan Mobilya OSB fikrimize destek verdiler. Torbalı Mobilya OSB, altyapı çalışmalarını takiben faaliyete geçecek” diye konuştu.