Ege Rotaryenler sevindirdi

Rotaryenler sevindirdi

02.11.2008 - 00:14 | Son Güncellenme:

Mavişehir Rotary Kulübü, pilot seçtiği Kavaklıdere Köyü’ne yardım yağdırdı. Arıtma tesisi kuruldu, okulun tüm eksikleri giderildi, fen laboratuvarı da hazırlandı. Köylüler bayram etti

Rotaryenler sevindirdi

Köye talih kuşu kondu
İZMİR’DE Mavişehir Rotary Kulübü, örnek olacak çalışmalarına yenisini ekledi. Bu kez bir köye sihirli dokunuşta bulunuldu. Pilot bölge seçilen Bornova’ya bağlı Kavaklıdere’ye yardım yağdırıldı, köyün kaderi değişti. İlk olarak ilköğretim okuluna el atıldı. Öncelikle Atatürk büstü yenilendi, fotokopi makinesi alındı. Öğrencilere, kitap, kırtasiye malzemesi yardımları yapıldı. Ana sınıfıyla öğretmenler odası yenilendi. Çocuklar, fen laboratuvarı istedi, bu da yerine getirildi.

Hizmet yağmuru sürecek
KULÜP üyelerinin bağışlarıyla hizmet yağmuru hız kesmedi. Köye arıtma tesisi kazandırıldı. Göz ve diş taramaları gerçekleştirildi, hastalıkları belirlenenler ücretsiz tedavi edildi. Okuma-yazma, meslek ve hobi kursları da düzenlendi. Kavaklıdere’nen çehresi değişti, 7’den 70’e herkes sevindirildi. Kulüp Başkanı Mine Uygur, devamının da geleceğini söyledi. Uygur, “Özellikle çocuklarımıza ve kadınlarımıza yönelik desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.