Ege Sağlık turizminden payını artıracak!

Sağlık turizminden payını artıracak!

14.01.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

Denizli’de yurtiçi ve dışından ünlü bilim insanlarının katıldığı Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Forumu başladı. Büyükşehir Başkanı Osman Zolan “Kentimizin termal sağlık alanındaki imkanlarını dünyaya tanıtacağız” dedi.

Sağlık turizminden payını artıracak

RAMAZAN ÇETİN DENİZLİ DHA - Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) işbirliğiyle düzenlenen, yurtiçi ve dışından ünlü bilim insanlarının termal turizmi konuşacağı Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Forumu başladı. Programa Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, yerli ve yabancı akademisyenler, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Kutluhan, binlerce yıl önce Hierapolis Antik Kenti’ndeki termal sularda en iyi tedavinin yapıldığını ve bunun için çok uzaklardan hastaların kente geldiğini söyledi.  

Haberin Devamı

Zolan’dan davet var 

Bölgedeki termal suların tedavi edici özelliğinin PAÜ tarafından da bilimsel olarak ortaya konduğunu belirten Kutluhan, “Sonuç olarak tarihin tekerrür etmesini ve dünyadan yine buraya hastalar gelmesini beklemekteyiz. Bugün hastalarımıza hem termal suların hem de teknolojik olarak günümüz tıbbının en son geliştirdiği cihazlarla rehabilitasyona ve tedaviye büyük katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz” dedi. Zolan ise, “Denizlimizin termal sağlık alanındaki imkanlarını dünyaya anlatmak için böyle bir forum gerçekleştiriyoruz. İnsanlığa faydalı olmak için gayret edeceğiz” diye  ve buna hep beraber katkı sağlayacağız. Kentimizin güzelliklerini görmek, kullanmak ve faydalanmak üzere herkesi davet ediyorum” diye konuştu.